Afganistan’da Taliban saldırısı: 37 ölü

Afganistan güneyindeki Kandahar vilayetinde dün akşam Taliban militanlarının, havaalanı ve yakınındaki askeri lojmanlara yönelik saldırısı sonrası yaşanan çatışmalarda, şimdiye kadar en az 37 kişinin öldüğü ve 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 18:32
Abone Ol google-news

 

Yaklaşık 20 saattir süren operasyonun saldırganların ellerinde rehine olması nedeniyle uzadığı ifade edildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün akşam yerel saat 17.30 sularında bir grup Taliban milatınının, Kandahar Havaalanı ve çevresindeki askeri lojmanlarını hedef aldığı belirtildi. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ve askerlerin bölgeye gittiği ve Taliban militanları ile çatışmaya girdiği aktarıldı. Yaklaşık 20 saattir süren çatışmalarda, militanların bir kısmının çevre binalara yerleşerek havaalanındaki NATO ve Afgan güçlerinin bulunduğu askeri noktalara saldırdığı ifade edildi.

Militanların bazı sivilleri rehin alması nedeniyle, can kaybı yaşanmaması için operasyonun uzadığı açıklandı. Çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 9 saldırganın öldürüldüğü bildirildi. Çevre binalarda saklanan saldırganların güvenlik güçleriyle çatışmaya devam ettiği aktarıldı.

Saldırıda içinde sivillerin de olduğu en az 37 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı operasyonda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.



Öte yandan Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenirken onlarca askerin öldüğünü iddia etti. Sivillere saldırmayı amaçlamadıklarını savunan Mücahit, havaalanındaki saldırının ardından Afgan güvenlik güçlerinin tedirgin olduğu ve fosforlu silah kullandıklarını öne sürdü. Taliban sözcüsü, ölen sivillerden örgütün sorumlu olmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler