Afganistan'daki havaalanı saldırısında ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Afganistan'ın Kandahar kentinde Taliban'ın havaalanı kompleksine düzenlediği saldırı ardından çıkan çatışmalarda ölü sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 14:13
Abone Ol google-news

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Salı akşamı yerel saat 17.30 sularında bir grup Taliban militanının, Kandahar Havaalanı ve çevresindeki askeri lojmanlarını hedef aldığı belirtildi. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ve askerlerin hemen bölgeye yönlendirildiği aktarıldı. Taliban militanlarının saldırısı ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 10 asker, 2 polis mensubu ve 38 sivil olmak üzere toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 37 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı operasyonda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Taliban'ın havaalanı kompleksine düzenlediği baskının ardından başlayan çatışmalarda, 11 Taliban militanının da öldürüldüğü açıklandı.

Salı akşamı bir grup Taliban militanı Kandahar Havaalanı'nı hedef almıştı. Daha sonra çevre binalarda saklanan saldırganların bazı sivilleri rehin alması nedeniyle, can kaybı yaşanmaması için operasyonun uzadığı açıklanmıştı.

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenirken onlarca askerin öldüğünü iddia etmişti. Sivillere saldırmayı amaçlamadıklarını savunan Mücahit, havaalanındaki saldırının ardından Afgan güvenlik güçlerinin tedirgin olduğu ve fosforlu silah kullandıklarını öne sürmüştü. Taliban sözcüsü, ölen sivillerden örgütün sorumlu olmadığını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler