Afrin’e yol açılıyor

Zeytin Dalı Harekatı’nda gelinen aşamada 7 noktada çatışmalar yoğunlaşıyor.

Yayınlanma: 24.01.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin’e yönelik başlatılan harekatta çatışmalar 7 noktaya yayıldı. Harekatın doğu kanadında savaş uçakları, Fırtına obüsleri ve Sakarya Çok Namlulu Roket Atarlar (ÇNRA) kullanılırken, batıdaki bölümünde saldırı helikopterleri devreye girdi. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre TSK ve ÖSO, Azez ve Cinderes üzerinden Afrin ilçe merkezine ilerlemeyi hedefliyor. Birlikler düne kadar Afrin’e 7 ayrı noktadan giriş yaptı. Bunların 6’sı Türkiye- Suriye sınırından gerçekleşirken biri de Azez’den batıya doğru açıldı.

Hava desteği verildi

Birliklerin girdiği noktaların 4’ü batıda 2’si ise kuzeyde bulunuyor. Hava harekatının başlamasının ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçe merkezine Katyuşa roketlerinin atıldığı belirtilen Cinderes bölgesine, El Hamam köyünden girildi. Türkiye sınırındaki El Hamam köyünde YPG’lilerin yoğun olduğu biliniyor. Cinderes bölgesinin Türkiye tarafında bulunan El Hammam köyü TSK ve ÖSO birlikleri tarafından kontrol altına alındı ve doğuya doğru ilerlemeye başlandı. Bölgenin düz arazi yapısında olması nedeniyle harekatın kuzey bölgelerine göre daha rahat olduğu belirtiliyor. Afrin ilçe merkezine giriş güzergahlarından biri olarak Cinderes bölgesi gösteriliyor. Birliklerin batıdan girdiği yerlerden biri de Şeyh Halid bölgesi, bu köyün kuzeyindeki Ömer Uşağı, daha kuzeyi Raco nahiyesi, daha kuzeyde ise Meydanı Akbez köyünün iki bölgesinden giriş gerçekleşti. Kuzeyden bir giriş de Gülbaba mevkisinin tam karşısına düşen Bülbül nahiyesi üzerinden doğuya doğru genişliyor. Afrin’in kuzeyindeki Bülbül Nahiyesi ve Meydanı Akbez köyünün YPG militanları kontrolünde bulunuyor. Meydanı Akbez Köyü ve Bülbül Nahiyesi’nde yerleşim yerlerinin meydanlarında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yer aldığı panoların bulunduğu belirtiliyor. TSK ve ÖSO unsurlarının batı yönünden Raco ve Cinderes’den girişleri ile kuzeydeki Bülbül bölgesinden girişlerinin Azez girişiyle Afrin ilçe merkezinde birleşmesi ve buranın YPG’den alınması hedefleniyor.

Atak helikopteri kullanıldı

Harekatın dünkü bölümünde karadan ilerlemeye çalışan piyade unsurlarına havadan ve uzaktan ateş destek silahlarıyla destek verildi. Bölgenin coğrafi yapısının dağlık olması nedeniyle devreye saldırı helikopterleri de girdi. Özellikle Hassa ve Kırıkhan batısındaki operasyonlara Atak helikopterleri hava desteği sağladı. Terörle mücadele bölgesinde daha önce görev alan Atak helikopterleri, ilk kez yurtdışında bir operasyonda da kullanılmış oldu. Güdümlü Cirit füzeleri ve ağır makineli topu bulunan Atak helikopterlerinin özellikle ilerleyen birlikleri gece koruma görevi yaptığı ve sabah saatlerine kadar atışlarını sürdürdüğü bildiriliyor. Çatışmaların yoğunlaştığı bir diğer bölge olan Burseya Dağı’nda da birliklerin hava ve obüs desteğinde ilerlediği, bazı bölgelerde YPG mevzilerini ele geçirdikleri bildirildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler