Ahlaksız internet!

Erdoğan, internet sansürünü ‘Bu ahlaksızlıklar, insanları itibarsızlaştırma devam mı etsin’ diyerek savundu.

Yayınlanma: 08.02.2014 - 22:02
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni internet yasasının sansür getirmediğini savunarak “İnternet kalkmıyor. İnternet tam aksine kontrol altına alınıyor” dedi. Erdoğan, dinleme kayıtları ortaya çıkan 3. Köprü nbve 3 Havalimanı’nı yapan müteahhitlere de sahip çıkarak “Bu ülkede taş üstüne taş koyan bu yatırımcıların her zaman yanında, arkasında duracağız. Teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun. Bu nasıl siyasettir?” dedi.

Erdoğan, eski CHP Genel  Başkanı Deniz Baykal hakkındaki kasetin cemaat tarafından hazırlandığını öne sürdü. Erdoğan dün Kartal Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 20 kavşak ve yolun toplu açılış törenine katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’na “CHP genel müdürü” diye hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bir araç olarak kullanıldığını belirterek “Eline ne verirlerse onu sallıyor. Paralel örgütle CHP ittifak halinde. Ey genel müdür unutma, senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir, bunu bilesin” diye konuştu.

Baykal’ın görüntüleri çıkınca hemen müdahale edip yarım saat içinde engellediğini söyleyen Erdoğan CHP’nin genel başkan yardımcısı, MHP milletvekili ve grup başkan vekilinin kasetlerini kendisinin durdurduğunu kaydetti.

Erdoğan “Yağmur gibi CD’ler geliyordu. Engelleyen biz olduk ama bunlara iyilik olmadı. Şu anda bunlar ellerinde bazı CD’lerle dolaşıyorlar. Önce siz aynaya bakın. Çünkü bu paralel örgüt MHP’yi de CHP’yi de parmağında oynatıyor. Paralel örgüt iftiralarını CHP genel müdürünün üzerinden atıyor” dedi. İnternet düzenlemesine yönelik tepkileri de eleştiren Erdoğan, “Bazı çevreler nedense bu konuyu, yok düşünce özgürlüğünü, yok fikir özgürlüğünü engellemekmiş, böyle bir şey yok. İnternet kalkmıyor. İnternet tam aksine burada bir kontrol altına alınıyor. Yani bu ahlaksızlıklar, yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin. Bu yasa ile internete asla sansür gelmiyor. Bu yasayla insanların özel bilgileri asla fişlenmiyor. Tam tersine bu yasa ninterneti daha güvenli hale getiriyor hatta daha özgür hale getiriyor” diye konuştu.

‘Müeahhitlerin arkasındayız’

3. Köprü ve 3 Havalimanı’nı yapan müteahhitlerin ortaya çıkan dinleme kayıtlarına tepki gösteren Erdoğan “Bunlar hakkında davalar açıldı. Bu insanların piyasadaki itibarları, bunların finans örgütleri, kuruluşları nezdindeki itibarı ne olur? Bu ülkeye ihanet değil de nedir, soruyorum sizlere?” diye konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Kolin İnşaat’ın sahibi Celal Koloğlu’nun İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) başkanlığından istifa etmesi yönündeki çağrısını da eleştirdi.

Erdoğan “Bu zat, seçimle geldi. Oradan bayrılmasını isteme hakkı sana ait değildir. Sen daha görev alanını bilmiyorsun, önce bgit görev alanını öğren. Biz, bu ülkede ntaş üstüne taş koyan bu yatırımcıların her zaman yanında, arkasında duracağız. Teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler