Ahmedinejad'dan NATO'ya sert çıkış

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve NATO'nun Libya'ya müdahalesine tepki göstererek, "Yabancıların müdehalesi herkesin zararına. Ölen her kişi, sorunları daha da karıştıracaktır" dedi.

Yayınlanma: 09.05.2011 - 20:01
Abone Ol google-news

Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nın ardından, Conrad Otel'de basın toplantısı düzenledi. Dünyada fakirlikten ölen çocuk sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Ahmedinejad, konferansın bu anlamda iyi neticeler içermesi temennisinde bulundu. Dünyayı belirli bir kesimin idare ettiğini, sorunların da idare biçiminden kaynaklandığını dile getiren Ahmedinejad, "Dünyadaki ekonomik ilişkiler sadece birkaç ülkenin yararına programlanmıştır" dedi.

Ahmedinejad, Ortadoğu'daki halk ayaklanmalarını da değerlendirerek, bütün milletlerin özgürlük ve özgür seçme hakkına sahip olduğunu, milletlerin sağlıklı ortamlarda kendi haklarını elde etmesi gerektiğini savundu. Batılıların, özellikle ABD ve NATO'nun, Libya'ya müdehalesinin durumu düzeltmeyeceğini, halkın isteklerine ulaşmasını engelleyeceğini belirten Ahmedinejad, BM'nin, NATO'nun müdehalesini engellemesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Dünyada zulmedenler bu işe karıştı. Halbuki bağımsız bir grubu gönderseydiniz halkın özgürlüğü için daha iyi olacaktı. Bütün hükümetlerin halklarıyla dayanışma içinde olması gerekiyor. İran, Irak ve Türkiye'nin yardım etmesi gerekiyor. Barışçıl yollarla giderilsin. Ölen her kişi, sorunları daha da karıştıracaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler