Ahmet Şık'ın 13 yıl hapsi istendi

Odatv davasından 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Ahmet Şık hakkında Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamalar nedeniyle "kamu görevlilerine tehdit ve hakaret" suçlamalarından toplam 12 yıl 8 ay hapis cezası istendi.

Yayınlanma: 03.07.2012 - 12:14
Abone Ol google-news

Odatv davasında yargılanan Ahmet Şık’ın tahliye olduğu 16 Mart 2012 tarihinde Silivri Cezaevi önünde bekleyen basın mensuplarının isteği üzerine açıklamalarda bulunmuştu. Ahmet Şık, “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” diye konuşmuştu. Açıklamaların basında yer alması üzerine Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ergenekon soruşturma ve koğuşturmalarında görev alan 39 savcı ve hakimin mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Gazeteci Ahmet Şık’ın “tehdit” ve “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlarından 4-13 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Şık hakkında “tehdit” suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istendi. İddianamedeki “mağdur” sayısının çok olması nedeniyle hapis cezası, dörtte bir ile dörtte üç oranında arttırılarak istendi. Ayrıca Şık’ın hakaret olduğu iddia edilen ifadelerinden dolayı 1-2 yıl hapsi cezası istendi. Açıklamaların basın yoluyla yapılması nedeniyle de yasada belirlenen oranlarda ceza arttırıldı. Böyle Şık hakında istenen hapis cezası 4-12 yıl 8 aya çıktı.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler