Ahmet Türk gerginliği sürüyor

Van'ın Başkale ve Hâkkari'nin Yüksekova ilçesinde, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik çıktı.

Yayınlanma: 14.04.2010 - 10:15
Abone Ol google-news

Van'ın Başkale ilçesinde, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto eden ilçe esnafı, iş yerlerini açmadı. Fırın ve eczane dışında iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede, Kale Mahallesi'nde toplanan bir grup, slogan atmaya başladı.

Kale Mahallesi'ne giden güvenlik güçleri, havaya açtıkları uyarı ateşiyle grubu dağıttı. Polise taşla saldırmaya başlayan grup, BDP'li yetkililerin araya girmesiyle engellendi.
Yaşanan gerginlik üzerine Kale Mahallesi'ndeki veliler, Atatürk İlköğretim Okulu'na gelerek çocuklarını aldı.


Hakkari'de kepenkler kapalı

Hâkkari’nin Yüksekova ve Şemdinli, Şırnak’ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde Türk’e yapılan yumruklu saldırıyı protesto için bu sabah da işyerleri açılmadı.

Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi'nde yapılan basın açıklamasının ardından yine olaylar çıktı.  Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan BDP İlçe Binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup sloganlar atarak Şemdinli Kavşağı'na kadar yürüdü. 

'Her Kürt gerilla doğar', 'Başkana uzanan eller kırılsın', 'Barışa uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından bir kısmı gösterici dağıldı. Bir bölümü ise dağılmayarak eylemini sürdürdü. Küçük bir grup da BDP'nin oluşturduğu barikatı aşarak taş atmak isteyince önce BDP'liler engellemeye çalıştı. Ancak olayların büyümesi üzerine polis müdahalede bulundu.

Yaklaşık bin kişinin çıkardığı olaylar, kısa sürede yayıldı. Yollara barikat kurup, taş atan göstericilere polis gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak müdahale etti. Olaylar sırasında kalabalığın dağılması için polisin zaman zaman havaya ateş açtığı da görüldü. Olaylar ilçe merkezinde devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler