Akademisyenlerden selam var

Barış İçin Akademisyenler oluşumunun “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı metnini imzaladıkları için tutuklanan akademisyenler Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya cezaevinden not gönderdiler.

Yayınlanma: 19.03.2016 - 23:03
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yönetici olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez” ifadelerinin ardından tutuklanan akademisyenler Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya, cezaevinden gönderdikleri notta, “Barış ve demokrasi için omuz omuza yürümek, ne kısa sürede görüşmek umuduyla, dileğiyle” diye yazdı.

Yrd. Doç. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Muzaffer Kaya, 15 Mart’ta, İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nce “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanmıştı. Akademisyenlerin tutuklanmasına yapılan itiraz ise henüz sonuçlanmadı.

 

Not gönderdiler

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, akademisyenleri dün Metris Cezaevi’nde ziyaret etti.

Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Tanrıkulu ile gönderdiği notta, “Değerli arkadaşlar, burası demokrasi mücadelesini sahiplenen herkesin bir dönem yolunun düşebileceği bir duraktır. Bizler iyiyiz. Kendinize iyi bakın. Barış ve demokrasi için omuz omuza yürümek dileğiyle, selamlar” dedi.

Yard.Doç. Muzaffer Kaya da “Tüm barış ve demokrasi gönüllülerine, savaşa ve diktatörlüğe karşı, barış ve demokrasi talebimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bizimle dayanışma gösteren tüm dostlarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. En kısa sürede görüşmek umuduyla” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler