Akıl, vicdan ve ahlakdışı

Yargı “yürütmeyi durdurmayı” kaldırdığı için valilik tarafından şirkete gerekli izinlerin sağlandığını vurgulayan Erkek, söz konusu doğa katliamının sorumlusunun siyasal iktidar olduğuna dikkat çekti.

Yayınlanma: 14.08.2019 - 23:05
Abone Ol google-news

Muharrem Erkek, gazetemizin dünkü manşetini değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın Kaz Dağları’nda altyapı işi yapmasını, “İktidar sahipleri siyanürlü altın madenciliğini savunuyor. İktidar milletvekilleri altın şirketlerinin tarafında. Bütün dünya bu mücadeleyi duydu, iktidar sahibi duymuyor. Kulakları var duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar. Çünkü altın şirketleriyle kol kola girmiş durumdalar. Kaz Dağları ‘enkaz dağları’ olursa geleceğimizi kaybedeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

31 Mart’tan sonra...
İktidarın altın şirketleriyle birlikte yer aldığını söyleyen CHP’li Erkek, Kaz Dağları’nda siyanürlü altın madenciliğini savunmanın akıl, vicdan ve ahlakdışı olduğunu kaydetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gazetemizin dün yazarımız Işık Kansu’nun imzasıyla kamuoyuna duyurduğu “Kirazlı’dan da AKP çıktı” başlıklı haberde, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’a ait şirketin, Kaz Dağları’nda altyapı işi yapmasını değerlendirdi. Kaz Dağları’nın bir ekosistem ve dünyanın ender doğal yaşam alanlarından biri olduğunu kaydeden Erkek, Kirazlı’daki altın maden sahasında ağaç kesiminin özellikle 31 Mart’tan sonra hızlandığını kaydetti. Erkek, İstanbul seçimlerinin ardından ağaç kesiminin kamuoyunda tepki çeken boyuta ulaştığını ve 200 binin üzerinde ağacın kesildiğini söyledi.
Erkek, “Çok geç olmadan kamu yararına aykırı siyanürlü altıncılık faaliyetlerini durdurmamız gerekir. Bunu yapacak olan iktidardakiler. Bu ruhsat iptal edilmeli, bu izinler kaldırılmalı. Bir kararnameyle her şeyi düzenleyenler, bu faaliyetleri neden durdurmuyor” diye konuştu.
Kaz Dağları’ndaki işin ekonomik olarak da değeri olmadığını söyleyen Erkek, kimsenin doğal dengeyi bozmaya ve binlerce canlı yaşamını yok etmeye hakkı olmadığını ifade etti. Erkek, “Kaz Dağları’nda siyanürlü altın madenciliğini savunmak akıldışı, vicdan dışı ve ahlakdışıdır. Altın şirketleriyle birlikte olan iktidardakiler” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler