'AKP devlet partisi haline geldiğinde gerilemeye başladı'

Samanyolu Haber Televizyon’unda yayınlanan Günlük Özel programında Eski Bakan Gürcan Dağdaş, Gazeteci Mustafa Ünal ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 08.06.2015 - 23:13
Abone Ol google-news

<video:294787>

Eski Bakan Dağtaş; AKP’siz bir hükümet çıkmaz diye bir dayatma içerisinde olan bir kısım AKP sözcüleri çok erken konuşuyorlar çünkü Türkiye AKP’siz de bir hükumet çıkarabilir derken;

Erdem Gül, “Belki seçim sonuçlarından bir mesaj almıştır farklı Cumhurbaşkanı olmayacaktır eski Cumhurbaşkanları gibi parlamenter sisteminin Cumhurbaşkanı şekline dönecektir. AKP devlet partisi haline geldiğinde gerilemeye başladı” açıklamasını yaptı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÜRÜMÜŞTÜR

Başkanlık sistemi konusunda Türkiye’nin sandıkta kararını verdiğini açıklayan Dağtaş; Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağızı ile Başkanlık sistemi çürümüştür. Belki bir gün Türkiye Başkanlık sistemini gerçek manada konuşacaktı ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu tartışmayı bir miktarda nefsani merkeze oturtmasından dolayı bence Türkiye uzun bir süre Başkanlık sistemini geride bırakmıştır.

Konuya ilişkin yorum yapan Mustafa Ünal ise Cumhurbaşkanlığı konusunun da tartışılır hale geldiğini söyleyerek;

“Sadece Başkanlık sistemi değil, Cumhurbaşkanlığı’nın halkın seçmesi modeli de bir yıldır sergilenen performans nedeniyle tartışılır hale gelmiştir ileride yaşayacağız siyasetin gündemine girecektir” dedi.

DİN HERKESİN KUTSALI KAMPANYALARDA MALZEME YAPILMAMALI

Programda konuşan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilci Gül ise; Erdoğan farklı Cumhurbaşkanı uygulayacağım dedi ama farklı Cumhurbaşkanı’na destek çıkmadı ayrıca bu seçimde din üzerinden siyaset yapıldığına Kuran'ın kullanıldığına hatta HDP’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldırmak istemesi üzerinden hatırlarsanız “bu söylemler HDP‘ye zarar veriyor” denildi ama tersi olduğu görüldü. Demek ki din kampanyasının da AKP seçmenlerinin nezdinde bu kadar kıymeti karşılığı yokmuş.

Umarım bir daha ki kampanyalarda ya da ülkeyi yönetirken din konusun herkesin kutsal alanını çok görünür kampanya ya da politikalarda uygulamazlar ya da kampanyalar da asla kullanmazlar bu dersi almışlardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler