AKP döneminde, Adli Tıp'a 40 personel atandı
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesine verdiği yanıt, Hüseyin Üzmez davası nedeniyle sık sık tartışma konusu olan Adli Tıp Kurumu'na AKP hükümetleri döneminde 16'sı asıl, 24'ü ikinci görevli olmak üzere toplam 40 personelin atandığını ortaya koydu.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesine verdiği yanıt, dinci vakit yazarı Hüseyin Üzmez davası nedeniyle sık sık tartışma konusu olan Adli Tıp Kurumu'na AKP hükümetleri döneminde 16'sı asıl, 24'ü ikinci görevli olmak üzere toplam 40 personelin atandığını ortaya koydu. Ergin'in verdiği bilgeye göre 2003-2008 tarihleri arasında Adli Tıp Kurumu 6. Adli İhtisas Kurulu'nda 24 bin 339 görüş tanzim edildi.
Bu görüşlerin 8 bini çocukların ruh sağlığı ve cezai ehliyeti ile ilgili oldu. Ergin Adli Tıp Kurumu'nun görüşleriyle ilgili zaman zaman Adalet Bakanlığına şikayetlerin geldiğini belirterek "Son 3 yıldır Bakanlığımız tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına iletilen şikayet dilekçeleriyle ilgili yapılan soruşturmalarda, hakkında dava açılmış herhangi kurul üyesi yoktur. Disiplin açısından yapılan incelemelerde de son 3 yılda hiçbir kurul üyesine disiplin işlemi yapılmamıştır'' dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün Adli Tıp Kurumu'yla ilgili soru önergesini yanıtladı. Yapılan araştırmalarda, Türkiye genelinde 77 dolayında çocuk pskiyatri uzmanı olduğunu, sayının azlığı yüzünden muayenelerin çoğunun ergen psikiyatrları tarafından yapıldığını belirten Bakan Ergin, 2003-2008 yılları arasında Adli Tıp Kurumu'na atanan veya istifa eden kişilerin branşlarının Kurum kanunun 7'nci maddesinde belirtilen branşlar olduğunu, bu branşların dışında ihtisas kurulu üyeliklerine atama yapılmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.
8 bin çocuğun ruh sağlığına ilişkin görüş bildirdi
Ergin, Türkiye'de 1 Ocak 2003 ve 31 Aralık 2008 tarihleri arasında Adli Tıp Kurumu 6'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nda 24 bin 339 görüş tanzim edildiğini, bu görüşlerin yaklaşık 8 bine yakınının çocukların ruh sağlığı ve cezai ehliyeti ile ilgili olduğunu kaydetti. Beden ve ruh sağlığının bozulduğunun tespitine yönelik her vaka için bilimsel kriterlerin kullanıldığı, ancak, her vakanın olay öncesi, olay sırası ve sonrasının farklı özellikler gösterebileceğini belirten Bakan Ergin, psikolojik değerlendirmelerin de bu doğrultuda yapıldığını söyledi.
40 personel atandı
Ergin AKP hükümetleri döneminde Adli Tıp Kurumu'na atanan personel konusunda ise "Adli Tıp Kurumu kanununun 26'ncı maddesi uyarınca Adli Tıp Kurumu ihtisas kurulları başkan ve üyeliklerine 2002-2008 yılları arasında 16 asıl ve 24 ikinci görevli olmak üzere toplam 40 personelin atanmıştır "bilgisini verdi. Ergin, 21'i İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesinden olmak üzere Türkiye'deki değişik üniversitelerden toplam 26 akademik unvanlı personelin, kurumda ikinci görevli olarak çalıştığını kaydetti.
"Son 3 yılda hiçbir kurul üyesine disiplin işlemi yapılmadı"
Bakan Ergin, Adli Tıp Kurumu'nun belirlediği görüşlerle ilgili zaman zaman Adalet Bakanlığı'na şikayetlerin geldiğini de belirterek şunları söyledi:
''Bu dilekçeler, genel hükümler kapsamında işlem yapılmak üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletiliyor. Son 3 yıldır Bakanlığımız tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na iletilen şikayet dilekçeleriyle ilgili yapılan soruşturmalarda, hakkında dava açılmış herhangi kurul üyesi yoktur. Disiplin açısından yapılan incelemelerde de son 3 yılda hiçbir kurul üyesine disiplin işlemi yapılmamıştır.''
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi