'AKP insanı unutmuş'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı AKP'nin seçim beyannamesine ilişkin, ''Programda galiba insan unutulmuş'' dedi.

Yayınlanma: 17.04.2011 - 08:42
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, merkeze bağlı Kısas beldesinde düzenlenen ''Aşure Şenliği''ne katılmak üzere THY'nin tarifeli uçağıyla Şanlıurfa'ya geldi. Kılıçdaroğlu'nu GAP Havaalanı'nda karşılayanlar arasında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yer aldı.
Partisinin seçim otobüsüyle şehir merkezine doğru hareket eden Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun yolu, zaman zaman partililer tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret etti.

Fakıbaba'yı Belediye Başkanı olmadan önce tanıdığını, o zamanlarda da Fakıbaba'nın yine Şanlıurfalılara bir hekim olarak hizmet ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Fakıbaba, sonra belediye başkanı oldu ve Şanlıurfa'ya büyük hizmetler verdi. Şanlıurfa'nın tanınmaya pek ihtiyacı yoktu zaten tanınıyordu, ama onun katkısı oldu. Şanlıurfa'yı modern bir kent haline getirdi, olağan üstü hizmetleri oldu'' dedi.

Fakıbaba'yı son derece mütevazı ve alçak gönüllü bir kişi olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanlığına seçildiği dönemde basında çıkan ''Fakıbaba'nın partilerine geçeceği'' haberlerini hatırlatması üzerine, ''Fakıbaba bir halk adamı, halka ve Şanlıurfalılara hizmet ediyor, bizim adımız da Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi, halkla kucaklaşmak istiyoruz. Partimize geçmesi konusu tabii ki kendi düşüncesi, elbette aramızda görmekten sevinç duyarız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı seçim beyannamesiyle ilgili soru üzerine de Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dinleme imkanım olmadı, benim yoğun programım vardı. Ama arkadaşlar aktardı, gazetelerden okudum. Programda galiba insan unutulmuş'' dedi.

Belediye Başkanı Fakıbaba'nın, ''Mırra'' (acı kahve) takımı hediye ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından, yürüyerek partisinin il başkanlığına geçti.

Kılıçdaroğlu, il başkanlığına geçerken partililerin ilgisi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.
 

Aile sigortasının kaynağı

Şanlıurfa'daki temasları çerçevesinde partisinin il başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün üstünden, toplananlara hitap etti. Burada yaptığı konuşmada aile sigortasının kaynağını anlattı.


Fakirliğin, iyi yönetilememekten kaynaklandığını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu memlekette toprağımız var, suyumuz var, bereketli insanlarımız var. Fakirlik neden peki? İyi yönetilmediği için işsizlik var, buradan sürekli göç veriyor, başka yerlere gidiyor çoluk çocuk yazın çalışmak için... Bunu önlemek için aile sigortasını getiriyoruz, her yoksul ailede kadının banka hesabına en az 600 TL para yatıracağız.''

Ailelere verecekleri paralarla, işçi, memur, emekli gibi parasını çekip çoluk çocuğunun geçimini sağlayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Öyle makarnaymış, bulgurmuş bunlara paydos. Bana diyorlar ki 'bunun kaynağını nereden bulacaksınız?' Senin yürüttüğün paraların yarısıyla bile ben bunu karşılarım. Onların cepleri var, bizim yüreğimiz var. Onlar ceplerini düşünüyor, biz ülkeyi düşünüyoruz, bunu bilmenizi isterim. Hayatım boyunca hep kul hakkı yiyenlerle mücadele ettim, kul hakkı yiyenlere izin vermeyeceğim. Din, iman edebiyatı yapıp köşeyi dönenlere izin vermeyeceğiz, bunun mücadelesini yapacağız'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra merkeze bağlı Kısas beldesindeki Aşure Şenliği'ne katıldı.

 

Kılıçdaroğlu'nun uçağının motoruna kuş girdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a uçacağı uçağın motoruna kuş girdi. Edinilen bilgiye, Şanlıurfa'daki programının ardından İstanbul'a gitmek için Gaziantep Havaalanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'a uçacağı Onur Air Havayolları'na ait tarifeli uçağa saat 17.30'dan itibaren yolcular alınmaya başladı.

Öte yandan, saat 17.50'de kalkması beklenen uçakta pilotlarının isteği üzerine yapılan kontrolde, motora bir kuş girdiği belirlendi. Teknik ekibin yürüttüğü çalışmaya rağmen arıza giderilemeyince sefer iptal edildi ve yolcular ve bagajları yeniden uçaktan indirildi.

Uçağa binmeye hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu, beklenmeyen bu gelişme üzerine bir grup parti yöneticisiyle birlikte yeniden VIP salonuna geçti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a dönmesi için çevre illerden tarifeli uçak seferi arandığı bildirildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun uçak bileti bulunamaması halinde İstanbul'a karayoluyla dönebileceği kaydedildi.

 

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'ya geri döndü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya döndü. Şanlıurfa'daki programının ardından, Onur Air Havayolları'nın saat 17.50'deki seferiyle İstanbul'a gitmek için Gaziantep Havaalanına gelen Kılıçdaroğlu, motora kuş girmesi üzerine uçuş iptal edilince VIP salonunda bir süre bekledi. Kılıçdaroğlu, Gaziantep'ten İstanbul'a yeni bir sefer konulmayınca karayoluyla Şanlıurfa'ya hareket etti. Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticilerin Türk Hava Yolları'nın saat 20.30'daki seferiyle İstanbul'a gideceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler