AKP usulü 8 Mart töreni

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’da Kadınlar Günü’nde 301 hatim indirilecek.

Yayınlanma: 07.03.2015 - 05:38
Abone Ol google-news

Soma AKP ilçe kadın kolları başkanlığı, 301 işçinin yaşamını yitirdiği kazanın 301. gününün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk geldiğini ileri sürdü. Hem kadınlar gününü hem de maden şehitlerini anmak için ortak program düzenledi. 301 hatimin indirileceği programın davetiyesi, Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine de gönderildi. AKP aday adayının broşürünün de davetiyenin yanında yer alması hem şehit ailelerinden hem de Somalılardan tepki aldı.

Soma Kadın Kolları Başkanı Sultan Çoban’ın Somalılara ve şehit madenci yakınlarına da gönderdiği davetiyede, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Soma Maden Şehitlerimizin Ruhuna 301’inci günde 301 hatimle anacağız. Programımızda sizleri de aramızda görmekten onur duyarız” ifadeleri yer alıyor.

Aday adayı tanıtılacak iddiası

Gürmin Düğün Salonu’nda yapılacak programın davetiyeleri posta kutularına atılırken AKP’li Manisa aday adayının da tanıtım kâğıdının bulunması Somalıları ve şehit ailelerinin tepkilerine yol açtı. Programda aday adaylarının tanıtımının yapılacağı iddia edildi.

 

301. gün fırsatçılığı tutmadı

Programın çıkış noktası da AKP’nin fırsatçılığını gözler önüne serdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma katliamının 301. günü olduğunu ileri süren AKP kadın kolları, bilinçli olarak matematiksel bir yanılgı yarattı. Programın ana teması olan “301. günde 301 hatim” başlığının hoş durmasına karşın, 8 Mart Soma katliamının 301. günü değil.

Cumhuriyet’e eleştirilerle ilgili açıklamada bulunan AKP Soma Kadın Kolları Başkanı Sultan Çoban, programda aday tanıtımı yapılmayacağını söyledi. Adayların tanıtımının 1 ay önce yapıldığını, buna ihtiyaçlarının olmadığını söyleyen Çoban, “Telefon edip ‘Geleceğiz’ demediler. Davet herkese, tüm halkımıza açık” diye konuştu. Çoban, davetiye ile Manisa aday adayı tanıtım broşürünün posta kutularına aynı anda atılmasına yönelik gelen tepkilere ilişkin olarak da “Arkadaşlarımız Mehmet Ali Özkan’ın broşürlerini dağıtıyorlardı. Broşürcülere, iki kez gezmesinler diye ben davetiye verdim. Soma’nın her yerinde şehit aileleri var. Bir iki yerden tepki almışlar” ifadelerini kullandı. Çoban, 301. günün pazartesi olmasına karşın programın pazar günü yapıldığını, hesaplama sırasında bunu fark ettiklerini belirterek, “8 Mart’a denk geldiği için pazara aldık. O da Allah’tan bize böyle bir sayım çıkardı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler