AKP yakından kayyum seçmiş

Koza İpek Holding’e atanan isimlerin yolu AKP’den geçmiş, bir çoğu bürokrat kökenli.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 22:16
Abone Ol google-news



Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin Koza İpek Holding ve bağlı 21 şirkete kayyum atanması tartışılırken, gözler kayyumların kimliğine çevrildi. Koza İpek’i yönetecek kayyumların ortak noktası yollarının AKP’den geçmesi. Bir çoğu AKP döneminde bürokratlık yapmış kişiler. 

Kayyumdan da ‘damat’ çıktı

Nevzat Demiröz: Mali müşavir. AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün kardeşi.

Ümit Önal: Turkuaz Medya Grubu’nda reklam grup başkanlığı yaptı. Bugün TV, Samanyolu TV gibi cemaate yakın kanalları bünyesinden çıkartan Digiturk’ün Yönetim Kurulu Üyesi.

Hüdai Bal: Turkuvaz Medya Grubu’nda çalıştı, daha sonrasında TMSF tarafından Show TV yönetimine atandı.

Ali Yazlı: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. AKP’den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Encümeni.

Mustafa Akçil: Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi.

Kemal Yıldır: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEİAŞ Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Yurt çapında yaşanan elektrik kesintisi sonrası görevinden istifa etti. Yıldır, bu yıl içinde müşavir sıfatıyla eski Bakan Taner Yıldız’ın danışmanı oldu.

Hayrullah Dağıstan: MTA Genel Müdür Yardımcısı.

Mehmet Tunçel: Selis Kitapları Genel Yayın Yönetmeni. Sosyal medya hesabından AKP lehinde, cemaat aleyhinde paylaşımlarda bulundu.

Şahin Dağlı: TCDD Pazarlama Daire Başkanı.

Mehmet Üzer: Eski Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü.

Hikmet Keleş: Avukat. Bir dönem AKP Çorum il başkan yardımcılığı görevini yaptı.

Yasin Kalem: Enerji Bakanlığı’nda danışmanlık yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu’nda çalıştı. 26 Ağustos 2015 tarihinde TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı’na atandı.

Hayrettin Bıyıklıoğlu: Avukat. Ankara Barosu seçimlerinde kurulan ve AKP’ye yakın Baroda Birlik grubunun üyelerinden.

Cahit Demiral: Sosyal medya hesaplarında AKP yöneticilerinin sözlerini paylaştı. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doçent, AKP’den milletvekili adaylığında ismi geçti.

Kayyum Ölçer: Emanetçiyiz

Koza İpek Grubu’na atanan kayyumlardan Avukat Hasan Ölçer ise hassas bir görev üstlendiklerini ifade ederek “Bizler emanetçiyiz” dedi. İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yanı sıra Çakal Carlos olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez’in de avukatı olan Hasan Ölçer, gruba bağlı 3 şirkete kayyum olarak atandı. Ölçer’in atandığı şirketler ise ATP Koxa Gıda Tarım ve Hayvancılık AŞ, ATP İnşaat ve Ticaret AŞ ile Koza İpek Basın ve Basın Sanayi Ticaret AŞ. Ölçer, kayyum olarak atandıkları şirketlerdeki üst yöneticilerin, görevlerine devam edip etmeyecekleri yönündeki soruya “O konuda henüz bir şey yok. Tüm yetki kayyumda” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler