AKP'liler 'liste'yi değerlendirdi

AKP aday listelerini YSK'ye sundu. Partililerden konuyla ilgili açıklamalar geliyor...

Yayınlanma: 11.04.2011 - 15:02
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milletvekili listesinin Samsun'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde listeye giremeyen ve milletvekili olarak tekrar listede yer almayan milletvekilleri ile birlikte Samsun'un ve Türkiye'nin başarısı için canla başla çalışacaklarını belirten Kılıç, şunları söyledi: ''AK Parti'nin başarısı için canla başla çalışacağız. Bizde birlik var. Bizde dirlik var. Bizde kardeşlik var. Biz birbirimizi seviyoruz. Samsun'un önüne çıktığımız bu arkadaşlarımızla birlikte, teşkilatımızı da yanımıza alarak büyük işlere imzalarımızı atacağız. Bizde ayrılık gayrılık, bizde çekişmeler ve ayak oyunları yok. Bizde parti içi muhalefet gibi olaylar yok. İşte görüyorsunuz, diğer partilerde aday listeleri açıklanır açıklanmaz ayrılanlar oldu. Bizde bunlar olmadı, olmayacak. Bizde hiç kimse 'ben' demeyecek, hep birlikte 'biz' diyeceğiz. Gücümüze güç katacağız. Hızla sahaya dağılacağız. Adım atmadık yer bırakmayacağız. Birinci sıradaki hangi eforu sarf ediyorsa dokuzuncu sıradaki arkadaşımız da aynı eforu sarf edecek. Her birimiz bir sonraki arkadaşımızın da seçilmesi için çalışacağız. Seçim çalışmalarının, şimdiden bütün Samsunlular için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.''

Kılıç, Samsun'daki İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaparak seçim startı vereceklerini de ifade ederek, seçimlerin sonunda AKP iktidarıyla kazananın Türkiye olacağını belirtti.
 

''Bakanlarımızı ithal olarak kabul etmiyoruz''

AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmelerini değerlendirdi.

AKP İzmir Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Akay, 150 civarındaki her adayın kendileri için değerli olduğunu, AKP Genel Merkezi'nin teşkilatın sesine kulak vererek adayları belirlediğini kaydetti.

Adaylarla birlikte İzmir'e en güzel hizmetleri yapacaklarını dile getiren Akay, ''Biz her zaman, teşkilatın sorunlarını Ankara'ya ulaştıran milletvekili adayları istiyoruz dedik. Genel merkezin sesimize kulak verdiğini görmüş oluyoruz'' dedi.

AKP Gençlik Kolları İzmir Eski Başkanı Hamza Dağ'ın 5. sırada aday olmasının gençliğin zaferi olduğunu ifade eden Akay şöyle konuştu:
''Bakanlarımızı ithal olarak kabul etmiyoruz. Onlar bütün Türkiye'nin bakanı olduğu için değerli bakanlarımız. İki tane değerli bakan büyüğümüzün yanında, diğer adayların yerli olması bizim için ayrı mutluluktur. Teşkilatın içinden gelmiş olması ve bu arkadaşlarımızın İzmirli olması bizim için büyük avantaj. İthal aday konusunda İzmir'in, AK Parti'nin örnek olduğunu kıvançla söylemek istiyorum.''

 

"Hasretle Konya ile buluşacağımız günü bekliyorum"

Dışişleri Bakanı ve AKP Konya 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, aday listelerinin açıklanmasının ardından ilk değerlendirmesini, resmi ziyaret için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den telefonla katıldığı Kon TV ana haber bülteninde yaptı.

Konya'yı temsil etmenin büyük bir mesuliyet ve büyük bir onur olduğunu söyleyen Davutoğlu, Konya'nın en köklü medeniyet merkezlerinden biri olduğunu, bu şehri Ankara'da ve bütün dünyada temsil etmeye çalışacaklarını belirtti. Ahmet Davutoğlu, ''Konyalı hemşehrilerimizi bu büyük davada yanımızda görmek istiyoruz'' dedi.

Libya'daki gelişmeler, AB Konseyi ve NATO toplantıları dolayısıyla bu hafta sürekli yurt dışında olacağını kaydeden Bakan Davutoğlu, en kısa zamanda Konya'ya gelmek istediğini ifade ederek ''Hasretle Konya ile buluşacağımız günü bekliyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler