'AKP'ye dur demenin zamanı gelmiştir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ''kadınların ve gençlerin maruz kaldığı tüm şiddet olaylarının, CHP iktidarında son bulacağını'' söyledi.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 09:22
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, yazılı açıklamasında, voleybol oyuncusu Nurcan İbrahimoğlu'nun, şort giydiği için belediye otobüsünde şiddete maruz kaldığını eleştirdi.

Yüksel, açıklamasında şunları kaydetti:
''İbrahimoğlu'nun Ayazağa'daki polis merkezinde karşılaştığı ilgisizlik ve Şişli Adliyesi Adli Tabipliğinde dudağındaki patlağa rağmen kendisine darp raporu verilmemesi ise ne yazık ki devletimizin bu durumları hiçe saydığını ve yenilerine davetiye çıkardığını göstermektedir.

Kendisini toplumun namus bekçisi olarak atfeden bu saldırganlara karşı insanlarımızın takındığı umursamaz tavırda ise üzerine gidilmesi gereken başka bir gerçeği oluşturmaktadır. Bugün Nurcan'ın başına gelen olay yarın Nurcan'a bunu yapan kişilerin kendilerinin de kızları veya eşlerinin başına gelebilecek bir olaydır. Nurcan'ın yaşadığı şiddete kayıtsız kalmak yeni olaylara davetiye çıkarmaktır. Bir genç kızımızı başörtülü olduğu için dışlayan ile diğer bir genç kızımızı şort giydiği için darp eden zihniyet aynıdır. Hükümet neden bu olaya sessiz kalmaktadır? Sözde ileri demokrasi söylemleri ve sözde açılımlarla toplumsal kutuplaşmayı en üst düzeye ulaştıran AKP zihniyetinin yansımaları tüm bu olaylarla meyvelerini vermeye başlamıştır...Yoksulluktan, toplumsal kutuplaşmadan, şiddetten ve her türlü olumsuzluktan rant elde etme çabasındaki AKP'ye dur demenin zamanı çoktan gelmiştir. Gençlerimizin ve kadınlarımızın maruz kaldığı tüm bu baskı ve şiddet olayları halkın iktidarında son bulacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler