Albay Gençoğlu gözaltında

Erzurum Başsavcılığı açıklama yaptı: Albay Ergenekon ve barajda mühimmat iddiası ile gözaltında...

Yayınlanma: 28.01.2010 - 07:47
Abone Ol google-news

Dün Eskişehir'de gözaltına alınan ve makamında, evinde, otomobilinde ve bilgisayarlarında yapılan aramaların tamamlanmasının ardından askeri uçakla Erzurum'a getirilen Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, daha sonra Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Kıdemli Albay Gençoğlu, yapılan sağlık kontrolü sonrası Erzurum Merkez Komutanlığı'na götürülürdü.

Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın çağıracağı gün müvekkilinin ifade vermeye geleceğini belirterek, ''Bizim tahminimiz pazar günü ifadeye çağrılması yönünde'' diye konuştu.

Erzincan Jandarma Komutanı olarak görev yaparken 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirilmişti.

Albay Recep Gençoğlu'na ait Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi sınırlarında bulunan Özaydınkent Sitesi'ndeki yazlık evde Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla arama yapıldı. Yaz aylarında kullanıldığı için içinde hiç kimsenin bulunmadığı Jandarma bölgesindeki evde yapılan aramaya savcılık görevlilerinin yanı sıra jandarma ekipleri de katıldı ve tüm arama kayıt altına alındı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler