Alev Coşkun, Çeşme'de okurlarıyla buluştu

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun, Çeşme Kent Konseyi'nin düzenlediği konferansa katıldı.

Yayınlanma: 10.02.2020 - 16:38
Alev Coşkun, Çeşme'de okurlarıyla buluştu
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun, Çeşme Kent Konseyi'nin düzenlediği 'Bir Konu Bir Konuk' programı kapsamında Çeşme'de yurttaşlarla bir araya geldi. Çakabey Kültür Merkezi'nde konuşan Alev Coşkun, dokuz ay süren Lozan Konferansı’nda yaşananlar, müzakereler, diplomasi savaşları ve gizli yazışmalar başta olmak üzere birçok konuda tarihin bilinmeyenlerine ışık tuttu. Coşkun, Montrö Konferansı'nın önemi hakkında da bilgi aktardı. 

Alev Coşkun, konferansın ardından okurlarıyla bir araya gelerek son kitabı 'Diplomat İnönü - Lozan'ı imzaladı.

'DİPLOMAT İNÖNÜ - LOZAN'

Alev Coşkun, “Diplomat İnönü - Lozan” kitabında sadece bütün yönleriyle 9 aylık Lozan Konferansı’nı incelemiyor; aynı zamanda o 9 ay boyunca İngiliz ve Fransız temsilcilerinin başkentleriyle yaptığı gizli yazışmaları ve yıllar sonra Lozan’da diplomasi savaşı veren Avrupalı diplomatların anılarını da inceliyor. Tabloyu özetleyen mektuplardan birini daha konferansın başlarında, 14 Aralık 1922’de, Lord Curzon eşine yazıyor ve şöyle diyor: Tahmin edilebilecek her özveride bulunduk ama Türkler, sanki dünyanın fatihleriymiş gibi her noktaya karşı çıkıyorlar.”

“Diplomat İnönü - Lozan” son dönemlerde çok sık dillendirilen “Lozan Antlaşması bir hezimet mi?” iddiasına yanıt niteliğini taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler