Alevi Birlik Platformu kuruldu

Alevi Birlik Platformu Ankara'da kuruldu. Türkiye ve Avrupa'dan Federasyonlar, vakıf, dernek temsilcileri, bilim adamları ve kanaat önderlerinin Ankara'da gerçekleştirdikleri toplantı sonunda güç birliğine gidilmesi ve Alevi Birlik Platformu'nun kurulması kararlaştırıldı. Platform çalışmalarını yürütmek için 24 kişilik bir yönetim kadrosu oluşturuldu.

Yayınlanma: 19.08.2011 - 11:07
Abone Ol google-news

Bir gün süren basına kapalı toplantı sonrasında Alevi Birlik Platformu adına Durak Karabulut (ATAB Genel Başkanı), Fermani Altun (Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı), Ali Haydar Şahin (Eski CHP Milletvekili), Prof.Dr. Servet Harputluoğlu, Eyüp Karadağ (Aleviler Dedesi, Dedeler Kurulu Başkanı), Haydar Erseven imzalı yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Alevi toplumunun sorunlarının geçmişten günümüze sorunları artarak büyüdüğü belirtilerek, "Sorunların, vatandaşlarımıza neden çözülmediğini tam olarak aktarılmadığını düşünüyoruz. Bütün Alevi camiasına çatı oluşturacak olan Alevi Birlik Platformu'nun birinci hedefi vatandaşlarımızın bütününü ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmek olacaktır ve Alevi Bektaşi toplumunun süre gelen sorunlarını, istek ve taleplerini platformumuz aralıksız çalışarak çözme yoluna gitmektir" denildi.

Platformun Genel Merkezi'nin Ankara'da bulunacağı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin her yerinde temsilciliklerin kurulacağı belirtildi. Açıklamada, "Yeni anayasamızın hazırlanması sürecinde platformumuz, yeni anayasada alevi vatandaşlarımızın sorunlarına da yönelik çözümlerin yer alması için önerilerini ve taleplerini ilgili makamlara sunacaktır" denildi. Platformun yakın bir süre içinde Ankara'da çok geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceği, bu toplantıya bütün vatandaşların ve Alevi sivil toplum kuruluşlarının davet edileceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler