Aleviler, ırkçılığı protesto etti

Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAKBİR), Avrupa'da son günlerde artan ırkçılığa dikkat çekmek amacıyla eski Nazi toplama kampı Neuengamme'de ırkçılığı protesto etti.

Yayınlanma: 13.04.2010 - 08:22
Abone Ol google-news

Haakbir Başkanı Erkan Erçin, Neuengamme toplama kampında yaptığı açıklamada, ırkçılığın hiçbir şeklinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da göçmenlere karşı son yıllarda artan bir ırkçılık var. Bunun en fazla olduğu ülkelerden biri de Almanya. Hiç kimse dilinden, dininden, ırk ve cinsiyetinden dolayı aşağılanamaz ve hor görülemez. Kaldı ki tüm bunlar anayasa ile güvence altına alınmıştır. Milyonlarca insanın öldürüldüğü, yakıldığı, zorla çalıştırıldığı ve bir ırkın yok edildiği vahşi, barbar bir ideoloji ve yaşam felsefesi asla kabul edilemez. Aleviler olarak her türlü ırkçılığın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Almanya'nın bir göç ülkesi olduğunu ifade eden Erçin, çok kültürlü bir toplum yapısında ırkçı davranış ve tutumların kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Erçin, Almanya'daki Türk toplumunun örgütlü ve dinamik yapısı ile her türlü dışlamaya ve ayrımcı politikaya karşı birlik içinde mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler