"Aleviliği tanımlamak hiç kimsenin haddi değil"

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, ''Aleviliği tanımlamak, Alevilerden başka hiç kimsenin haddi değildir ve olmamalıdır'' dedi.

Yayınlanma: 28.01.2010 - 10:29
Abone Ol google-news

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin yaklaşık 2 yıldan beri başlattığı ''açılım'' ve ''çalıştayların'' kandırmacadan öteye gitmediğini ve Alevilerin en temel talebi olan cemevlerinin yasal ve resmi güvenceye kavuşturulmadığını söyledi.

''AKP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığı fetvayla Aleviliği tanımladığını ve cemevlerinin ibadet yeri olmadığında ısrar ettiğini'' ileri süren Halis, ''Aleviliği tanımlamak, Alevilerden başka hiç kimsenin haddi değildir ve olmamalıdır. AKP iktidarında daha da artan dini referanslar, kamu kurumlarından fabrikalara, üniversitelerden köylere, deyim yerindeyse yaşamın her alanında hükmünü göstermiş, Türk-İslam çizgisinde olmayanlar ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştır'' diye konuştu.

BDP'li Halis, ''açılımdan'' söz edildiği günden bu yana, askeri operasyonlara, yoğunluklu olarak polis operasyonlarının da eklendiğini'' savunarak, ''DTP'nin onlarca yöneticisi, yüzlerce üyesi tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. DTP kapatılarak milletvekillerinin hakları ellerinden alındı'' diye konuştu.

Halis, ''AKP'nin bugün başlattığı 7. çalıştayın, Alevilerin sorunlarını çözmeyi değil, Alevileri kamplaştırmayı ve asimile etmeyi amaçladığını'' söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler