Alman Bakan'dan Türkiye'ye: Eyvallah

Siemens ile Temsan arasında imzalanan 1.5 milyarlık anlaşma için Türkiye'ye gelen Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, geri dönüşte "Hoşçakal Türkiye. Eyvallah" mesajını paylaştı.

Yayınlanma: 27.10.2018 - 16:18
Alman Bakan'dan Türkiye'ye: Eyvallah
Abone Ol google-news

Siemens ve Temsan (Türkiye Elektromekanik Sanayii), düşük verimliliğe sahip ve ekonomik ömrünü tamamlayan kombine çevrim santrallarının, enerji verimliliği yüksek modellerle yenilenmesi konusunda işbirliği yapmak üzere bir niyet mektubu imzaladı.

İki şirket imzaları Ankara’da gerçekleşen Türk - Alman Enerji Forumu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ve Temsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Toprak’ın katılımıyla atarken, yatırım sonucunda elde edilecek enerji verimliliği yüzde 45 seviyesinden yüzde 60’ın üzerinde bir noktaya ulaşacak. Toplam büyüklüğünün 1.5 milyar Avro’ya ulaşması beklenen projeyle, Türkiye’deki yıllık toplam doğalgaz tüketiminin de yüzde 2 azalması hedefleniyor.

"HOŞÇAKAL TÜRKİYE. EYVALLAH"

Anlaşma sonrası Türkiye'den ayrılan Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, kişisel Twitter hesabından dikkat çeken bir mesaj yayınladı. Altmaier, uçağa binerken çektirdiği fotoğrafına şu notu düştü: "Hoşçakal Türkiye. Eyvallah"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler