Alman yazardan felaketin romanı

Alman yazar Karl Olsberg'in kaleme aldığı Kara Yağmur, dünyanın görebileceği en büyük felaketlerden birini anlatıyor. Can Yayınları'nın okurlarla buluşturduğu roman gerilim ve macera meraklıları için oldukça ilgi çekici.

Yayınlanma: 25.04.2011 - 11:08
Abone Ol google-news

Ustalıkla kurgulanmış bu sıradışı gerilim romanı, okuru nükleer felaketin yaşandığı o güne götürerek hayatın birden duruşunu anlatıyor; bitişi… Birden fazla heyecanlı öyküyle başlayan romanda tüm karakterler birer birer susuyor ve atılan bombanın yarattığı şok dalgası okurun yüzüne çarpıyor.

Karl Olsberg’in “Hibakuşa”lara, yani Hiroşima ve Nagazaki felaketlerine tanık olup hayatta kalmış insanlara adadığı kitabı, her sayfada temposu artan geri sayım ve patlama ânının tasvirindeki gerçeklik ile hem hayranlık uyandırıyor hem de tüylerinizi diken diken ediyor.

Kara Yağmur, nükleer felaketin dünyaya yaydığı yıkımı anlatırken bu konuyu sadece belgesellerde gördüğümüz kötü anılardan biri olmaktan çıkarıyor. Kitabın sonuna geldiğinizde insanoğlunun tek bir hamleyle yarattığı en büyük kabusu ensenizde hissediyor ve kalan son soruyu soruyorsunuz: Ne zaman?



Karl Olsberg

1960’ta doğdu. Münster’de işletme öğrenimi gördü. Bir yandan da çeşitli bilgisayar programlama dilleri öğrendi ve bilgisayar oyunları yazdı. Yapay zekâ uygulamaları üzerine doktora yaptı. Biri multimedya, biri yazılım alanında olmak üzere, iki şirket kurarak iş hayatında başarı kazandı. Halen Hamburg’da yaşayan Olsberg, kurumsal danışman olarak çalışıyor ve kitap yazıyor. Evli ve üç oğlu var. Yazarın Sistem adlı romanı da daha önce Can Yayınları tarafından yayımlandı.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler