Almanya'nın göndereceği Patriot'lar Ramstein'dan

NATO'nun Türkiye-Suriye sınırına göndereceği Patriot füzeleri Almanya'da tartışılmaya devam ediyor. Almanya'dan gönderilecek 'Patriot'ların Almanya'daki NATO üssü Ramstein'dan gönderileceği belirtildi.

Yayınlanma: 01.12.2012 - 10:51
Abone Ol google-news

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesindeki habere göre, NATO'nun Türkiye-Suriye sınırına yerleştirmeyi planladığı Patriot füze savunma sisteminin, Almanya'nın Ramstein üssünden gönderileceği belirtildi.

Haberde, NATO'nun Patriot füze savunma sistemiyle ilgili kararını çok yakında vereceği vurgulandı. NATO dışişleri bakanlarının önümüzdeki salı günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de Patriot'ların Türkiye'ye gönderilmesini müzakere etmek için bir araya gelecekleri belirtildi.

NATO dışişleri bakanları toplantısından iki gün sonra ise, konunun Almanya'da Federal Meclis'te görüşüleceği ileri sürüldü.

Haberde, NATO ve Alman Federal Meclisi'nin Türkiye'ye Patriot füze savunma sisteminin yerleştirmesine onay vermesi halinde, sevkiyatın nereden yapılacağının da şimdiden belli olduğu belirtildi.

 

Üssün komutanı ABD'li general Breedlove

Almanya'daki füzeler Ramstein'daki NATO üssünde Türkiye'ye gönderilecek. NATO'nun Avrupa Hava Savunma Komutanlığı, Almanya'nın Ramstein kentinde bulunuyor.

Üssün komutanlığını ABD'li general Philip M. Breedlove üstleniyor. ABD'li general Breedlove, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James G. Stavridis'e bağlı görev yapıyor.

 

'Tetik NATO'da olacak'

Türkiye'ye yerleştirilmesi planlanan Patriot füzeleriyle ilgili bir açıklama da dün NATO sözcüsü Oana Lungescu'dan geldi. Lungescu, "Füzelerin tetiği NATO'da olacak" dedi.

Türkiye'ye gönderilmesi planlanan bir Patriot bataryasının üzerinde 8 adet füze bulunuyor. Her bir batarya için konusunda uzman 85 asker görevli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler