Ameliyatsız kalp kapağı tamiri

Sakarya'da baypaslı hastanın kalp kapağı tamiri ameliyatsız yapıldı

Yayınlanma: 11.07.2015 - 15:23
Abone Ol google-news

Baypaslı hastanın kalp kapağı tamiri ameliyatsız gerçekleştirildi.Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde 1,5 yıl önce baypas ameliyatı olan Memduh Güneş'in sol kalp kapağında ani olarak gelişen kapak bağının kopmasına bağlı ileri derecede kapak yetmezliği ortaya çıktı.

Bunun üzerine ikinci ameliyatı riskli gösteren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Kara, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Erdem ve misafir Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Giovanni Speziali ile birlikte kalp hastası Güneş'e "transapikal neochorda" adı verilen yöntemi uyguladı. 12 saat yoğun bakımda tutulan Memduh Güneş, 5'inci gün taburcu edildi.

Doç. Dr. İbrahim Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok gelişmiş kliniklerde bile sınırlı olarak uygulanan bu yöntemin Sakarya'da gerçekleşmesinin klinik ve hastane adına mutluluk verici bir tablo olduğunu söyledi.

Hasta Memduh Güneş ise ameliyattan 1 gün sonra kendi başına sakal tıraş olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini kaydetti.

Hastaneden oldukça memnun olduğunu belirten Güneş, "Ameliyatımı gerçekleştiren doktorlar başta olmak üzere tüm hastane çalışanları ve yöneticilerine çok teşekkür ederim. Bana ikinci bir şans verdiler, Allah onlardan razı olsun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler