Anıtkabir'de 731 gün sonra bir ilk

Başbakan Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl TBMM’nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı. Cumhurbaşkanlığı için aday olması beklenen Erdoğan bu kez Anıtkabir'de Cemil Çiçek'ten hemen sonra protokoldeki yerini aldı.

Yayınlanma: 23.04.2014 - 10:34
Abone Ol google-news

Partili Cumhurbaşkanı, terleyen Cumhurbaşkanı, Yarı Başkanlık ve Başkanlık sistemi tartışılırken Başbakan Erdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bu yıl yapılan törende protokoldeki yerini aldı. Cemil Çiçek'in arkasında Aslanlı yoldan yürüyen Erdoğan geçtiğimiz 23 Nisan törenlerine katılmamış ve Erdoğan'ın törene katılmaması büyük eleştiri almıştı.

Gazeteler 23 Nisan'ı böyle gördü

GEÇEN YIL NEDEN KATILMADI?

Geçtiğimiz 23 Nisan törenlerine katılmayan Erdoğan’ın ses kısıklığı ve soğuk algınlığı rahatsızlığının sürmesi nedeniyle doktorların, rüzgarlı havaya çıkmaması tavsiyesi üzerine Anıtkabir’deki törene katılamadığını bildirilmişti. Erdoğan’ın resmi programında olmasına rağmen Anıtkabir’deki törenlere katılmamaması muhalefet partileri tarafından eleştirilmişti.

2012'DE DE KATILMAMIŞTI

Erdoğan, 2012'de de Anıtkabir’deki törene katılmamıştı. Erdoğan, soru üzerine, “9.5 yıldır bütün törenlere katılmış bir başbakan bir törene katılmıyorsa özel sebebi olmaz. Herhangi bir anlam giydirmeye gerek yok. Olay budur” açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan böylece 731 gün sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için resmi törene katıldı...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler