Ankara'daki saldırıyı yapanlarla ilgili ilk bilgiler: 'Bombacı üniversiteli' iddiası

Ankara'da 37 yurttaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenleyen bombacının kimliğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, terör saldırısını gerçekleştiren bombacı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi S.Ç.D.

Yayınlanma: 14.03.2016 - 08:11
Abone Ol google-news

ANKARA Kızılay'da 37 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren kişinin, ilk bulgulara göre PKK üyeliğinden yargılanan üniversiteli 24 yaşındaki S.Ç.D. olduğu öne sürüldü.

Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu S.Ç.D.'nin BAUN Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı öğrenildi. S.Ç.D.'nin babası C.D.'nin 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi.

Ayrıca S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'de PKK üyeliği ve propogandası suçundan dört kadın arkadaşıyla yargılandığı belirtildi. DHA'nın haberine göre; S.Ç.D.'nin kimliğinin, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden belirlenildiği, araştırmaların sürdüğü ileri sürüldü.

ABD: Tehdit biliniyordu

Erdoğan'dan patlama açıklaması: Vatandaşlarımız endişe etmesin

Sadece ABD değil Askeri İstihbarat da uyarmış

Ankara'daki patlama anı kameralarda (VİDEO)

[Haber görseli]

12 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara'daki patlamanın ardından saldırıyla ilgili olarak 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4’ü Adli Tıp’ta, 4’ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4’ü de olay yerinde inceleme yaptı.

Ankara'daki patlamaya yayın yasağı

Görgü tanığı anlattı: Bir araç, içinde bulunduğumuz otobüse çarpıp patladı

Dünya, Ankara'daki bombalı saldırıyı böyle duyurdu

Ankara patlaması sonrası Twitter ve Facebook’ta yavaşlama

[Haber görseli]

BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ PATLAMA ANINI ANLATTI

Patlamanın şiddetiyle yanan otobüsün hemen arkasında bulunan bir diğer otobüsün şoförü Necati Yılmaz, "Patlama sağ tarafımızda oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu. Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol tarafına attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım" sözleriyle dehşeti anlattı.

Olay yerinde bulunan Doğan Aşık isimli yurttaş da bir aracın önlerindeki otobüse yanaştığını anlatarak, alev topu şeklinde patlama gördüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon