Anne ve kızını eşinin kıyafetlerini giyerek öldürmüş

KONYA'da bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunan 40 yaşındaki anne Fatma Geçitli (40) ile10 yaşındaki kızı Betül Geçitli'yi öldürenin yaklaşık 100 metre ilerisinde oturan komşuları 32 yaşındaki Aydoğan Ünal olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.12.2014 - 12:49
Abone Ol google-news

Jandarma tarafından gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Ünal'ın, Fatma Geçitli'yi daha önce 3'ü resmi 3' dini nikahlı 6 evlilik yaptığı öne sürülen 36 yaşındaki eşi Gülengül Ünal hakkında dedikodu ve asılsız ithamlarda bulunduğu iddiasıyla öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Ünal'ın, tanınmamak için eşinin kadın kıyafetlerini giyip eve gizlice girip Fatma Geçitli'yi defalarca bıçakladığını, o sırada uyanan Betül Geçitli'yi de kendisini tanıması üzerine defalarca bıçakladığını söylediği öğrenildi. Aydoğan Ünal ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ eşi Gülengül Ünal da 'Delilleri yok etmek' suçundan gözaltına alındı. Fatma Geçitli'nin 52, Betül Geçitli'nin de 11 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı.

Ilgın'ın eskiden köy statüsüne olan Göstere Mahallesi'nde alt katı kiler olarak kullanılan 2 katlı müstakil evde oturan ve eşi 3.5 yıldır Katar'da inşaatta çalışan 2 çocuk annesi Fatma Geçitli, 6'ıncı sınıf öğrencisi kızı Betül ile 12 Aralık Cuma akşamı amca çocuklarına misafirliğe gitti. Anne ve kızı saat 22.30 sıralarında bir televizyon kanalında izlediği çok sevdiği 'Karagül' adlı diziyi yarıda bırakıp evlerine döndü.


KATAR'DAKİ EŞİ, AİLESİNE ULAŞAMAYINCA CİNAYET ORTAYA ÇIKTI

Katar'da çalışan eşi ve kızı ile her gün telefon ve internetten üzerinden görüşen Hazireti Geçitli, 13 Aralık cumartesi günü saat 06.00'dan itibaren ailesinden haber alamaması üzerine durumu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki oğlu İlyas Geçitli'ye bildirdi. İlyas geçitli de ulaşamayınca bu kez aynı mahallede oturan amcası Osman Geçitli'ye haber verdi.

SOBA ZEHİRLENMESİ SANILDI HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜKLERİ ANLAŞILDI

Saat 19.00 sıralarında eve giden Osman Geçitli, zili çalıp kapıyı açan olmayınca, evin arkasında havalandırmak için bırakılan, camı olmayan pencereden bir çocuğun içeri girmesini sağladı. Kapıyı açıp çıkan çocuk, anne kızın içeride hareketsiz yattığını Osman Geçitli'ye söyledi. Yengesi ve yeğeninin sobadan zehirlenmiş olabileceğini tahmin eden Osman Geçitli de jandarma ve 112 acil servise haber verdi.Eve gelen jandarma ve sağlık görevlileri içeri girdiklerinde oturma odasında Fatma Geçitli ile yatağında yorganın altında olan kızı Betül Geçitli'nin defalarca bıçaklanarak öldürülmüş olduğunu saptadı.

ANNE 52, KIZI 11 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞ

Anne ve kızın cesedi otopsi için Ilgın Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Yapılan otopside annenin göğüs ve sırtından 52, kızında 11 yerinden bıçaklandığı saptandı. Anne ve kızı pazar günü Göstere Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Acı haberi alıp Katar'dan dönen Haziret Geçitli ise cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabildi.

JANDARMADAN ÖZEL EKİP

Jandarma Genel Komutanlığı ve Konya İl Jandarma Komutanlığı, cinayeti aydınlatmak için özel bir ekip kurdu. Geçitli ailesinin yakınları ve mahallede oturan çevresindekilerin ifadesine başvurdu. Ardında Fatma Geçitli'nin cep telefonu, bilgisayarı, olay yerinde bulunan deliller kriminal laboratuvarında incelendi. Yapılan inceleme ve alınan ifadelerden yola çıkan Jandarma, Fatma Geçitli'nın yaklaşık 100 metre ilerisinde oturan ilk olarak 1995 yılında boşanan 3'ü resmi 3'ü dini nikahlı evlilik yaptığı öne sürülen komşusu Gülengül Ünal ile sık sık görüştüğünü saptadı. Olaydan sonra ifadesine başvurulan ve olaydan bilgisi olmadığını söyleyen Gülengül Ünal, bu tespitin ardından tekrar gözaltına alındı. Bu kez çelişkili ifadeler vermesi üzerine araştırmaya derinleştiren jandarma, evi bilen ve tanınmamak için farklı kıyafet giyebileceğini üzerinde durdu. Bunun üzerine Gülengül Ünal'ı, kendi evine götürüp elbise dolabından çalınan bir kıyafetinin olup olmadığını sordu. Gülengül Ünal da, hırka, patik, çorap, bone ve eşarbının olmadığını söyledi.

JANDARMA KOMŞUSUNUN EŞİNİN ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

Gülengül Ünal'ın bazı kıyafetlerinin olmadığını söylemesi üzerine jandarma, eşi Aydoğan Ünal üzerinde araştırmasını derinleştirdi. Gülengül Ünal'ın ifadesinde eşi Aydoğan Ünal'ın olaydan yaklaşık bir hafta önce 'Ben cezaevine girersem, bana bakarmısın' dediğini söylemesi üzerine Aydoğan Ünal, dün şüphe üzerine gözaltına alındı. Ünal'ın, evindeki bilgisayarında yapılan incelemede ise anne ve kızının cesedi bulunduktan sonra internetten ‘Aydoğan Ünal Göstere Köyü Cinayet’ şeklinde yazarak arama yaptığı saptandı.

CİNAYETİ 3 AY ÖNCEDEN PLANLAMIŞ VE DEDİKODU YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞ

Gözaltına alınan ve yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden Aydoğan Ünal, ifadesinde, ''Ben Kırşehirliyim. Yetim ve sokaklarda, otogarlarda büyüdüm. Burada eşim ile birlikte oturuyorum. Eşim daha önce evlilikler yapmış. Köylüler, eşim hakkında dedikodular ve asılsız ithamlar yapıyordu. Eşimde, hakkında yapılan dedikoduları bana söylüyordu. Fatma Geçitli'nin de hakkında dedikodu yaptığını söyledi. Bende buna kızdım ve kinlendim. Yaklaşık 3 ay öncesi plan yaptım.''dediği öğrenildi.

EVE 6 KEZ GİZLİCE GİRİP KEŞİP YAPMIŞ

Fatma Geçitli'nin evinine gizlice girebilmek için kıyafet değiştirip keşif yaptığını ve olay günü havalandırmak için kullanılan camı olmayan pencereden girdiğini itiraf eden Aydoğan Ünal'ın, ifadesinde, '' Eşim, Fatma Geçitli ile sürekli görüştüğü için bir kaç kez misafirliği gitmiştik.Misafirliğe gittiğimizde eve gizlice nasıl girebileceğimi araştırdım. Daha sonra 6 kez kıyafet değiştirerek gizlice girdim. Olay günü de arka pencereden sessizce girdim.''dediği öğrenildi.

SES ÇIKMASIN DİYE PATİK VE ÇORAPLA GELMİŞ

Tanınmamak için eşinin kıyafetlerini giyip eve gizlice girdiğini belirten Ünal'ın, ''13 Aralık Cumartesi günü saat 02.00 sıralarında eşimin kıyafetlerini uzun bir hırka, bone, eşarp giyip eve geldim. Ses çıkmasın diye de patik ve üstüne çorap giydim. Yanıma birini yedek olarak bulundurmak için iki bıçak almıştım. Eve girdiğimde Fatma Geçitli uyandı ve beni fark eti. Önce göğsünden defalarca bıçakladım. Bu sırada direndi ve boğuştuk. Sonra yere yığıldı. Bu kez de sırtından defalarca bıçakladım. Kullandığım bıçak eğildi. Bu kez ikinci bıçağı çıkartıp kullandım. O sırada Betül'de uyandı. Sadece gözlerim görünüyordu. Ama Betül 'enişte' senmisin dedi. Beni tanıdığı için önce ağzını kapatmak için ayağımla yüzüne bastım. Sonra da yorganın altında olan Betül'ü bıçakladım. Köyde de bana çoğu kişi 'enişte' diye hitap ederdi. Betül beni tanımasaydı öldürmeyecektim. Kızı öldürdüğüm için pişmanım.''dediği öğrenildi.

KIYAFETLERİ SOBADA YAKMIŞ

Olaydan sonra evine gidip kapı girişinde kıyafetlerini çıkartıp sobada yaktığını öne süren Aydoğan Ünal'ın, suç aleti iki bıçağı da eşi Gülengül Ünal ile Ilgın merkezdeki bir su kanalına attığını söylediği belirtildi.

YAKALANMASAYMIŞ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEKMİŞ

Eşi hakkında yapılan dedikodulara çok kızdığı ve kinlendiğini belirten Ünal'ın, ''Fatma Geçitli ile birlikte köydeki bazı kişileri de öldürmeyi planlıyordum. Yakalanmasaydım onları da öldürecektim.'' dediği öğrenildi.

ANNE VE KIZIN CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞ

Jandarma, Aydoğan Ünal ile eşi Gülengül Ünal’ın, komşuları anne ve kızın cenaze törenine katıldığı ve ailesine başsağlığı dilediğini saptadı.

ÇELİK YELEKLE TATBİKATA GETİRİLDİ

Aydoğan Ünal, bugün çelik yelek ve geniş güvenlik önlemi altında önce kendi evine getirilip, kıyafetlerin nasıl yatığını sonrada cinayetin işlendiği eve getirip cumhuriyet savcısına anne ve kızı nasıl öldürdüğünü anlattı. Ünal, evde yapılan tatbikatın ardından bıçakları attığı su kanalının yerini gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler