"Araç içinde beni bırakma"

Hayvan hakları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla daha önce başlattığı ''bir kap su'' ve ''beni terk etme'' kampanyaları dikkati çeken Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), kedi ve köpeklerin araç içinde bırakılmasını önleyecek yeni bir projeye daha imza attı.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, toplumda hayvan haklarının savunulması konusunda bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla geçen yıl başlattıkları çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Kısa süre içinde yurt genelinde 13 ulusal ölçekli dernek ve 60 temsilcilikle faaliyetlerine ivme kazandırdıklarını belirten Şenpolat, oluşturdukları birliktelik sayesinde amaca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şenpolat, hayvan haklarının daha iyi savunulması, hayvanseverlere ve hayvanlara karşı oluşan ön yargının yıkılması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:

''Biz de bu yargıyı ortadan kaldırmak üzere güç birliği içinde ses getirecek projelere imza attık. Bir süre önce başlattığımız ''bir kap su'' ve ''beni terk etme'' kampanyalarından sonra kedi ve köpek gibi hayvanların otomobillerin ve diğer bazı araçların içinde bırakılmasını önlemek üzere 'araç içinde beni bırakma' kampanyası başlattık. Kampanya için hazırladığımız tasarımları belediyelerin de maddi ve manevi desteğini alarak broşür ve afiş şeklinde panolara asılmasını sağlıyoruz.''
 

Halkla ilişkiler çalışması

Şenpolat, Türkiye genelindeki dernek ve temsilcilikler aracılığıyla panolara asılan duyurularla, aynı zamanda halkla ilişkiler çalışması yaptıklarını bildirdi.

Türkiye'de çok sayıda hayvanın araç içinde bırakılması sonucu telef olduğunu belirten Şenpolat, ''Hatırlandığı üzere bir süre önce Ankara'da polislerin araçta kapalı tuttuğu eğitimli köpekler havasızlık ve sıcaktan telef olmuştu'' dedi.

Bunun kamuoyuna yansıyan bir gelişme olduğunu, ancak bilinmeyen çok sayıda vaka olduğuna inandıklarına kaydeden Şenpolat, şöyle devam etti:

''Hedefimiz bilinçsiz hayvanseverleri bilinçlendirmek ve yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlamak. Çünkü bu tür olaylara meydan veren hayvansever olamaz. Bunun için de bu kişilere hayvan seçer diyoruz. Kişilerin, kendileri gibi dayanabileceğini sanarak araç içine bıraktıkları hayvanlar, tüylü ve biyolojileri farklı olduğu için yaşam ve ölüm arasında ince bir çizgide bulunuyorlar. Bazı kişiler de evlerinde besledikleri hayvanları balkonlarına zincirliyorlar. Bu da sakıncalı bir durum. Bırakın bunları ülkemizde bazı kişilerin bebeklerini bile araçlarının içinde bıraktıklarını görüyoruz.''

Şenpolat, önceki kampanyalarının Yunanistan'da da benimsendiğine işaret ederek, gelecek yıl ise yüzlerce hayvanın yaşamını kaybettiği orman yangınlarına karşı kampanya başlatacaklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler