Arınç: Fransa'ya yakışmıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa'da kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıya ilişkin, ''Her yönüyle yanlış ve hasmane bir tutum olarak görüyorum. Çünkü önemli olan fikir ve düşünce özgürlüğünün yok edilmesidir. Bu Fransa'ya yakışmıyor'' dedi.

Yayınlanma: 23.12.2011 - 15:05
Abone Ol google-news

Arınç, Medya Derneği Genel Başkanı Salih Memecan ve yönetim kurulu üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen yemekten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesiyle ilgili şunları kaydetti:

''Her yönüyle yanlış ve hasmane bir tutum olarak görüyorum. Çünkü önemli olan fikir ve düşünce özgürlüğünün yok edilmesidir. Bu Fransa'ya yakışmıyor. Bir düşünceyi benimseyenler olabileceği gibi eleştirenler de mutlaka olacaktır. Eleştiri hakkını red eden bir anlayışı Fransa'nın özgürlük mücadelesi veya büyük devrimini ilkeleriyle bağdaştırmak mümkün değildir. Sadece hükümetimiz değil, bugün Türkiye'de yaşayan her yurttaşımız, bütün sivil toplum kuruluşları, başta meclisimiz olmak üzere yapılan işin ne kadar haksız, hukuka aykırı olduğunu ifade ediyorlar. Umarım yanlıştan senato aşamasında hiç olmazsa dönmüş olurlar. Ancak diyelim ki oradan da çıktı, bu dünyanın sonu değil. Türkiye, bunun karşısında ne yapacağını çok iyi bilir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler