Arınç'tan 'AA' açıklaması

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu ana kadar hiçbir çalışanımıza emekli olması yönünde ne bir telkin ne de bir baskı yapılmıştır" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2011 - 08:39
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bilgi notuyla soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle dedi:

"Anadolu Ajansı ile Türkiye Gazeteciler Sendikası arasında akdedilen Toplu İş Sözleşmesi'nde de çalışanlarımızın iradesi dışında emekli olmalarını önlemek için her türlü teminat ve garanti verilmiştir. Bununla birlikte kendi özgür iradeleriyle emekliliğini isteyen ancak kurumumuzda bilgisine ve tecrübesine ihtiyaç duyulan kişilerin emeklilik istekleri de geri çevrilmiş ve çevrilmektedir.

Ajansımızda Genel Müdürlük Merkez Teşkilatı başta olmak üzere, 18 bölge ve 35 ülkede toplam 584 personel istihdam etmekte ve bu personeli aracılığıyla özgür, tarafsız, bağımsız ve doğru haberi iç ve dış kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

Anadolu Ajansı'nda Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün göreve geldiği gün itibarıyla personel sayısında iddia edildiği gibi bir artış olmamış bilakis azalma olmuştur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler