Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri'nden Leyla Güven'e mektup

78 günden bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi yürüten Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışmak amacıyla Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri bir mektup kaleme aldı. Nobel ödüllü 50 isim de Leyla Güven’in talebine destek vermek için uluslararası kurumlara ortak mektup gönderdi.

Yayınlanma: 24.01.2019 - 14:35
Abone Ol google-news

Arjantin’de askeri dikta döneminde zorla kaybedilenlerin akıbetini öğrenmek için mücadele eden Plaza de Mayo Anneleri’n  Leyla Güven'e yazdığı mektubunda, “Plaza de Mayo-Linea Fundadora Anneleri diktatörlüğe karşı 40 yıllık bir direniş geçmişine sahip, bu yüzden bu mücadelede kişinin çeşitli yollarla hayatını adadığını biliyoruz. Kayıtsızlıkla sarsılan bu dünyada, farklı cezaevlerinde çoğalan eylemlerin yalnızca onurlu bir jest ve bir örnek olarak kalmamasını diliyoruz. Tüm siyasi tutukluların özgürlüklerine ulaşılmasını diliyoruz” denildi.

<haber-yatay:1215239>

Nobel ödüllü 50 isimden Leyla Güven’in talebine destek

1980 Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel’in adıyla, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) gönderilen mektupta, "Açlık grevi yürüten Leyla Güven ve diğer kişilerin sağlık durumu konusunda 50 Nobel ödüllünün endişelerini size iletmek benim için bir onurdur. Türkiye’nin bu ağır insan hakları inkarına son vermesi için uygun tüm tedbirleri almalarını istiyoruz. Türk hükümeti de, diğer tüm hükümetler gibi, tutuklu olanlar dahil herkesin yaşam ve onurunu güvenceye almak zorundadır. Bunu yaparken, başta Diyarbakır’da tutuklu olan ve hayati tehlikesi bulunan parlamenter Leyla Güven olmak üzere aynı talebi savunan yüzlerce açlık grevcisi ile dayanışma halindeyiz" denildi.

İmzacılar arasında, Güney Afrika’dan Desmond Tutu, Kuzey İrlanda’dan Betty Williams, Doğu Timor’dan José Ramos Horta, ABD’den Dudley R. Herschbach, Almanya'dan Joachim Frank ve Avustralya'dan J. Robin Warren de var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler