Arter’in açılışı 13 Eylül’de

Arter, sergiler, etkinlikler, öğrenme, film ve yayınlardan oluşan çok disiplinli programıyla 13 Eylül Cuma günü Dolapdere’deki yeni binasının kapılarını açacak.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 21:06
Abone Ol google-news

 Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Arter’in açılış programında toplam yedi sergi yer alıyor. Emre Baykal ve Eda Berkmen küratörlüğünde Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Saat Kaç?” başlıklı sergi, bellek, zaman ve mekân kavramları etrafında şekilleniyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in yaptığı “Kelimeler Pek Gereksiz” başlıklı koleksiyon grup sergisi ise jest, kalıntı ve iz temaları etrafında kurgulanıyor. Altan Gürman retrospektif sergisi, 1976 yılında hayatını kaybeden sanatçının tüm üretimini bir araya getiriyor. Ayşe Erkmen’in Arter’in açılış programında yer alan sergisi “Beyazımtırak”, sanatçının 1970’lerden bu yana gerçekleştirdiği sanatsal üretim içinden retrospektif bir anlayışla seçilenlerle birlikte, bu sergi için özel olarak tasarlayıp ürettiği yeni işleri bir araya getiriyor. Rosa Barba’nın “Gizli Konferans” başlıklı yerleştirmesi sanatçının 2010-2015 yılları arasında müze depolarında çektiği üç filmden oluşuyor. İnci Furni’nin “Bir An İçin Durdu” başlıklı kişisel sergisi, sanatçının bu sergi için ürettiği yeni işlerini bir araya getiriyor. Céleste Boursier-Mougenot’nun “offroad, v2” başlıklı yerleştirmesi, dışarıdaki rüzgârın hızı ve yönüyle etkileşim içinde hareket eden üç adet kuyruklu piyanodan oluşuyor.
Arter’in etkinlik programının Eylül-Aralık 2019 döneminde ağırlayacağı sanatçılar arasında Aydın Esen, A Portrait and a Dream, Can Çakmur, Emin Fındıkoğlu Quartet ile Tolgahan Çoğulu, Sinan Ayyıldız Duo ve Can Çakmaz yer alıyor. Meggy Rustamova, Noé Soulier, Gizem Karakaş ve Etem Şahin, Kate McIntosh ise özgün performanslarıyla Arter’in etkinlikler programına dahil olacaklar. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler