Aşı üretimi beklenenin altında

Domuz gribi aşısının yıllık üretiminin öngörülenin çok altında olacağı bildirildi. Domuz gribine karşı 25 laboratuvarda yapılan incelemelerde haftalık üretim 94 milyon dozun altında bulunuyor.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Başkanı Margaret Chan, mevcut üretiminin dünya nüfusunun ihtiyacını karşılamadığını belirtti.

Chan ayrıca, ABD, Avustralya, Brezilya, Fransa, İtalya, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre ve Britanya'nın aşı stoklarının yüzde 10'unu, yoksul ülkelere yardım için DSÖ'ye verme kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

DSÖ sözcüsü Gregory Hartl de 25 laboratuvarda yapılan incelemelerde haftalık üretimin 94 milyon dozun altında olduğunu ifade etti.

Örgüt, daha önce yaptığı açıklamada, ilaç şirketleri tam kapasiteyle çalışsa bile yılda en fazla 4,9 milyar ünite aşı üretebileceğinin tahmin edildiğini duyurmuştu. Sözcü, ayrıca dünya genelinde 3.486 kişinin A/H1N1 virüsü nedeniyle öldüğünü bildirdi.

DSÖ sözcüsü, geçen haftadan bu yana 281 kişinin daha hastalıktan yaşamını yitirdiğini belirtti.

 

Hollanda'da 2 ölüm daha

Öte yandan Hollanda Devlet Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsünden yapılan açıklamada, domuz gribine bağlı olarak  2 kişinin daha hayatını kaybettiği, bu olayla ülkede domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler