'Aşılanmak çocuklar için bir haktır'

Sağlık Bakanlığı, Beşinci Avrupa Aşı Haftası etkinliklerinde toplumun aşılama konusunda farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasını, 0-5 yaş arası eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 11:17
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından bu yıl 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Beşinci Avrupa Aşı Haftası başladı. "Avrupa Aşı Haftası"nda ana tema kızamık ve kızamıkçık hastalıklarının ortadan kaldırılması amacıyla ulusal bağışıklama çalışmalarına ağırlık verilmesi olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Ülkemizde de 2002 yılından bu yana Kızamık Eliminasyonu, 2006 yılından bu yana ise Kızamıkçık Eliminasyonu ve Doğumsal Kızamıkçık Sendromonun Kontrolü Programı yürütülmektedir. Hedefimiz, 2010 yılı sonuna kadar ülkemizde yerli virüs yayılımını durdurmak, 2010 yılından sonra ülkemiz dışından gelecek yeni kızamık virüslerinin yerleşmesini önlemektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ülkemizde gerçekleştirilecek Beşinci Avrupa Aşı Haftası etkinliklerine toplumun aşılama konusunda farkındalığının ve duyarlılığın arttırılması 0-5 yaş arası eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanmasının hedeflendiği belirtilerek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aşılarını yaptırmak tüm anne babaların çocuklarına karşı bir görevidir. Çünkü aşılanmak çocuklar için bir haktır" denildi.
 

'Hangi aşı hangi hastalıktan koruyor'

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, hangi aşının hangi hastalıktan koruduğunu da şöyle sıraladı: "DaBT (karma aşı) difteri, boğmaca ve tetanozdan, Polio aşısı çocuk felcinden, Hep-B aşısı Hepatit B'ye bağlı B tipi sarılık, siro ve karaciğer kanserinden, Hib aşısı H. influenza tp b'ye bağlı menenjit, zatürre ve orta kulak iltihaplarından, BCG aşısı veremden, KKK (kızamık-kabakulak-kızamıkçık) aşısı kızamığa bağlı zatürre, orta kulak iltihabı ve SSPE (subakut sklerozan panensefalit) hastalığından, doğumsal kızamıkçık sendromu ve kabakulaktan, KPA aşısı ise zatürre, beyin iltihabı ve kan zehirlenmesinden korur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler