Askeri helikopter düştü: 5 şehit

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin sınır kesimindeki Dağlıca Taburu'nda askeri kargo helikopteri kalkışından kısa bir süre sonra yan yatması sonucu düştü. Kazada 5 asker şehit oldu.

Yayınlanma: 22.07.2012 - 15:06
Abone Ol google-news

Yüksekova'da akşam saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 8 asker, Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Van'a sevk edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanelerine getirilen yaralı askerler, tedavi altına alındı.
Askerlerden sağlık durumu ağır olan 1'inin, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Böylece, kazada şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

Yüksekova'dan akşam saatlerinde kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.

Genelkurmay kaza ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir."

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı belirtildi. Açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler