Aslı ve Gamze'ye 'koşmayın' demişler

2012 Olimpiyatları’ndaki başarılarına doping gölgesi düşen Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’a, ‘Koşmayın, yakalanırsınız’ uyarısı yapılmış.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 07:43
Abone Ol google-news

Atletizm dünyası, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda duble yapan ve altın- gümüş madalyaları paylaşan iki milli sporcu Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut’un doping engeline takılmasını konuşurken ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Atletizm dünyasının önde gelenlerinin, aralarında Aslı ve Gamze’nin de bulunduğu bir grup ‘elit’ kadın atlete, “Koşmayın, eğer koşarsanız, kan değerlerindeki sapmalar ortaya çıkar, madalyalarınız gider” dediği, bu uyarıyı Aslı’nın hiç dikkate almadığı, Gamze’nin ise bir süre koşmayıp, pistlere döndükten sonra, IAAF (Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu) ve WADA’nın sistematik kan ölçümlerine yakalandığı öğrenildi.

İnanılmaz yükseliş

Elit atletlerin bir bölümünün 2011 ve 2012 yılında eski bir antrenör tarafından yönlendirildiği ve ‘doping içermediği’ varsayılan bazı ilaçları bu kişinin önerisi ile kullandıkları da iddia edildi. Bu ilaçları aldıktan sonra 4-5 kadın atletin derecelerinde inanılmaz yükseliş görüldüğü ve Türk atletlerin 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası ile Londra Olimpiyatları’nda uçarcasına koşup madalya aldıkları görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler