"Atatürk ve Cumhuriyet yargılanıyor"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenciler,"İçerisinde Atatürk ve cumhuriyet geçen her şey yargılanıyor. Son operasyonla birlikte üniversiteler ve gençlik susturulmak isteniyor" dediler.

Yayınlanma: 18.04.2009 - 08:14
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında 12. dalgada gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenciler, operasyonların Atatürkçü ve ulusalcılara yönelik olduğunu söyleyerek Fethullah Gülenin evlerini bilmeyen savcı yoktur, ama nedense Gülen evleri değil, Cumhuriyet evleri sorgulanıyor. Atatürk ve Atatürkçüler yargılanıyordediler.

Savcılıkta ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılan TGB üyesi Vahide Melis Yalçın, Sibel Kanneci, Ayşe Özge Dilek ve Ceren Öztürk gözaltı sürecini ve emniyette yaşadıklarını anlattılar. Ceren Öztürk, ilk defa gözaltına alındığını ve terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını söyledi. Gözaltı kararını ilk okuduğu zaman şaşırdığını ifade eden Öztürk, İşi üniversite öğrencilerinin evlerini aramaya kadar vardırdılar. Aslında bu onların ne kadar korktuklarının göstergesi. Üniversite öğrencisinin evinde kitaptan başka ne bulabilirler kidedi. Ergenekon soruşturmasını yürütenlerin Atatürkten ve Atatürkçülükten korktuğunu söyleyen Öztürk, Ergenekon diye naylon bir terör örgütü kuruyorlar. Gözaltına alınanlar arasında belki suçlu insanlar da olabilir, ancak suçsuz insanları böyle bir oluşumun içine katarak işin özünde Atatürk ve Atatürkçüler yargılanıyor. Türkiyede toplumu bilinçlendiren ve harekete geçiren üniversitelerdi. Bir kitleyi harekete geçiren üniversitelerde ilk önce YÖK başkanı değiştiriliyor. Rektörler görevden alınıyor. BOPun önündeki engeller kaldırılıyor. Gençlik sindiriliyor ve Atatürk yok edilmek isteniyor...

ÇYDDye düzenlenen operasyonun ardından ÇYDDnin Şişhanedeki genel merkezine gittiğini anlatan Ayşe Ezgi Dilek, daha sonra iki sivil polis tarafından TGBnin Taksimdeki derneğinde gözaltına alındığını belirtti.

 

'Polisler dahi inanmakta güçlük çekti'

Telefon konuşmalarının kayıtlarının sorgu sırasında önlerine konduğunu belirten Dilek, Emniyet içerisinde yürütülen operasyona polislerin dahi inanmakta güçlük çektiğini söyledi. Dilek özetle şöyle konuştu: Evde bilgisayar, flash disk film CD ve okuduğumuz kitapları, notlarımızı almışlar. Gözaltına alınma gerekçesini sordum. Polis, Sabah olan olayları izlemişsinizdir, o kapsamda gözaltına alındınızdedi. Yani Ergenekon bile diyemedi. Cumhuriyet evleri projesini ve bunlarla ilişkimiz olup olmadığını sordular.”

Aramalarda, ders notlarına ve okudukları makalelere polis tarafından el konulduğunu belirten Sibel Kanneci ve Melis Yalçın 4 gün süren gözaltı süresince sadece 40 dakikalık ifadelerinin alındığını söylediler. 40 dakika için 4 gün gözaltında tutulmalarına tepki gösteren Yalçın ve Kanneci, sorguda ısrarla Cumhuriyet evlerinin sorulduğunu anlattılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler