Avrupa kar altında: 8 ölü

İngiltere'nin başkenti Londra'da soğuk ve karlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Fransa'yı son üç gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı, günlük hayatı felç ederken, Makedonya'da da kar vatandaşlara zor günler yaşatıyor. Polonya'da 8 kişi donarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 11:31
Abone Ol google-news

Londra yakınlarındaki Gatwick havaalanının bu sabah uçak seferlerine açılması bekleniyordu, ancak kar yağışının gece devam etmesi nedeniyle havaalanından yarın sabah 06.00'ya kadar (TSİ 08.00) uçuşların yapılamayacağı belirtiliyor.

Hava ulaşımının yanı sıra demiryolları ve karayolları da soğuk havadan olumsuz etkileniyor.

Londra ile Brüksel arasındaki "Eurostar" hızlı tren seferleri de bugün yapılamıyor. Londra ile Paris arasındaki 17 hızlı tren seferinden 7'sinin ise iptal edildiği bildirildi.

Özellikle ülkenin kuzeyini etkisi altına alan soğuk ve karlı hava nedeniyle 4 bin okul tatil edildi. İngiltere'nin Güney Yorkshire bölgesinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken, hava sıcaklığı kimi yerlerde eksi 15 dereceye düştü.

 

Fransa'da yoğun yağış

Fransa'yı son üç gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Yoğun kar yağışı ülke genelinde özellikle kara ulaşımının felce uğramasına yol açarken, uçak ve tren seferlerinin bir kısmı da yapılamıyor.

Tarifeli hızlı tren ulaşımında Fransa ve İngiltere arasındaki seferlerin yüzde 50'si, ülke genelindeyse yüzde 20'si iptal edildi. Havayolu ulaşımındaysa başkent Paris'in Roissy havalanında uçuşların yüzde 25'i, Orly havaalanında yüzde 10'u durdu.

Kar yağışı ve şiddetli rüzgar, küçük yerleşim birimlerinde elektrik kesintilerine yol açıyor.
Meteoroloji İdaresi, 12 bölgede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını ve gerekmediği takdirde trafiğe çıkmamalarını istedi.
 

Makedonya'da fırtına

Makedonya'da etkili olan fırtına hayatı felç etti. Hızı zaman zaman saatte 100 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar birçok bölgede evlerin çatılarının uçmasına, ağaçların devrilmesine yol açtı.

Manastır kentinde şiddetli rüzgar yüzünden yüksek gerilim hattının koptuğu, kentte elektrik kesintileri meydana geldiği bildirildi.

Yetkililer fırtınanın en az iki gün daha etkili olacağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Almanya:
Almanya'da yüzlerce yol kazası yaşandı. Başkent Berlin'deki Tegel ile İspanya'nın kuzeyindeki bir havaalanında uçak seferleri geçici olarak durduruldu.

Hollanda:
Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Hollanda'da yerel yönetimler, evsizler için bir dizi önlem aldı.
Kentteki tüm evsiz ve dilenciler  saat 23.00 ile 07.00 arasında barınaklarda kalmak zorunda.

Polonya:
En soğuk ülke ise Polonya. Eksi 26 dereceyi bulan soğuk yüzünden Polonya'da 8 kişi donarak hayatını kaybetti.

Polis devriyeleri evsizleri sokaklardan toplayarak sığınaklara götürmeye çalışıyor.

Slovakya:
Slovakya'da ise ormandaki soğuklardan kaçarak şehre inen ve bir eve girmeye çalışan 120 kiloluk ayı polise zor anlar yaşattı. Ayı saatlerce uğraştıktan sonra polis arabaları ile çevrelenerek durdurulabildi.

Uzun uğraşlardan sonra tekrar ormana gönderilen ayı ise bir saat sonra yeniden şehre döndü. Ancak bu kez onu hazin bir son bekliyordu. Bazı insanlara saldırdığı iddia edilen 120 kiloluk ayı, Slovak polisler tarafından öldürüldü.

İrlanda:
İrlanda'da hafta sonu başlayan yoğun kar ve dolu yağışı etkisini sürdürüyor. Dublin Havaalanında uçuşlar bir süreliğine durduruldu. Ülke genelinde trafikte aksamalara neden olan yağışlar nedeniyle bugün bazı okullar eğitime ara vermek durumunda kaldı.
Kötü hava koşullarının gelecek haftanın ortalarına kadar süreceğini bildiren meteoroloji yetkilileri, bu gece hava sıcaklığının eksi 12'ye kadar düşebileceğini belirtiyorlar.
İrlanda'nın bazı kesimlerinde geçen ay, 1985'ten bu yana en soğuk kasım ayı olarak kayıtlara geçmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler