Avrupa Konseyi'nden OHAL açıklaması: Yakında kaldırılabilir

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 15 Temmuz darbe girişimini takip eden süreçte alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının yakın zamanda kaldırılmasının ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 08.09.2016 - 09:20
Abone Ol google-news

Almanya'nın Die Welt gazetesine konuşan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının yakında kaldırılabileceğini açıkladı. Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Genel Sekreter Jagland, "Türkiye’de üç aylığına ilan edilen OHAL’in ekim ayı ortasında yeniden uzatılacağına ilişkin işaretler görünmüyor, o yüzden uzatılacağına ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

"Çavuşoğlu'nun Strasbourg'a gelmesi önemli bir sinyal"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi toplantısına katılmak üzere Strasbourg'a gelmesini "önemli bir sinyal" olarak değerlendiren Jagland, "Bu ziyaret, Türkiye’nin insan hakları ve demokrasi gibi konularda Avrupa ile işbirliği yaptığını ve insan hakları ile temel özgürlüklerin korunmasına ilişkin Avrupa Sözleşmesi’ni tanıdığını ortaya koyuyor" dedi.

"Yargılamalarda hukuk devleti standartlarına dikkat edilmeli"

Jagland, 'Avrupa Konseyi'nin Türkiye'nin darbe girişimi nedeniyle yargılanacakların duruşmalarına gözlemci olarak katılmayacağını, fakat darbe yaptıkları şüphesi altında bulunan kişilerin yargı sürecinde hukuk devleti standartlarına dikkat edilmesi doğrultusunda hükümete tavsiyelerde bulunabileceğini, böylece yargılananların haklarının korunmasına yardımcı olunacağını' ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler