Avukatlar darp edildi

Gülsuyu’nda vurulan Hasan Ferit Gedik davasında yine olay çıktı. Dava, 15 Eylül’e ertelendi.

Yayınlanma: 05.09.2014 - 00:13
Abone Ol google-news

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çetesi tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in katil zanlılarının yargılandığı davanın 2. duruşmasında yine olaylar çıktı. Gedik ile birlikte Gülsuyu’nda başından vurulan Gökhan Aktaş’ın ailesi duruşmayı izlemek için salona girmek istediği sırada polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Avukatların duruma tepki göstermesi üzerine polisler, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi üyesi Av. Ömer Kavilli’yi kolundan ve dudağından yaralarken avukat Süleyman Gökten’i ise yere yatırarak boğazını sıktı.

Salonda ise sanıklar, anne Nuray Gedik ve ailenin avukatlarına sataşırken duruşmanın ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı ise İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi üyesi Av. Ömer Kavilli ve diğer avukatları darp etti. Dava, duruşma salonunun fiziki yetersizliği nedeniyle 15 Eylül’e ertelendi.

Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesiyle ilgili olarak 22’si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşmasına dün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Polis duruşma öncesinde adliye önünü demir bariyerlerle kapatarak, adliyeye girenleri kimlik kontrolü ile içeri aldı. Adliye çevresinde ise çevik kuvvet polisi, TOMA ve akrep diye bilinen zırhlı araç hazır bekletildi.

Adliye bahçesinde ise toplanan kalabalık da polis helikopteriyle sürekli havadan takip edildi. Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik (Meray), dedesi Mustafa Meray ve üzerinde Hasan Ferit’in fotoğrafının bulunduğu tişört giyen kalabalık bir grup zafer işareti yaparak adliyeye girdi. Duruşmayı takip etmek üzere Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da katıldı.

Mahkeme heyeti duruşmanın kapalı yapılması yönünde karar aldı. Avukatların itirazları sonucu mahkeme heyeti karardan vazgeçerken sanıkların kimlik kontrolünün yapılmasına karar verdi. Nuray Gedik ile sanıklar arasında tartışma yaşanırken anne Gedik’in “Gül gibi oğlumu benden aldınız” sözlerine sanıklardan biri “Siz de benim kardeşimi öldürdünüz teröristler” diye bağırarak tepki gösterdi.

Bunun üzerine salonda kısa süreli tartışma yaşanırken dede Mustafa Meray rahatsızlanarak dışarı çıkarıldı. Duruşmanın ardından Gedik’in ailesi ve avukatlar dışarıda basın açıklaması yaptı.

Avukat Günay Dağ yaptığı açıklamada, mahkemenin ve polisin çeteleri koruyan tavrının 2. mahkemede de sürdüğünü söyledi. Polisin keyfi tutumu yüzünden avukatların duruşma salonuna alınmak istenmediğini belirten Dağ, “Mücadelemiz sonunda bu mahkeme kararından vazgeçti” dedi. Dağ, çete üyelerinin AKP’ye topluca üye olduğunun tespit edildiğini ve bu yüzden hiçbir müdahale yapılmadığını öne sürdü.

Kavilli ise “İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Bey ve bir polis tarafından darp edildim. Bu sırada yere düştüm ve gözlüğüm kırıldı. Aldığım darbeler sonucu dudağım patladı ve kolumda yaralanmaoldu” diye konuştu.

 

‘Halk sahiplensin’

Davanın şikâyetçilerinden Gökhan Aktaş ise mahkemenin kararının Ethem Sarısülük davasında verilen kararla aynı oranda olacağını söyledi. Aktaş, Hasan Ferit ve kendisinin de uyuşturucuya karşı mücadele ettiği için vurulduğunu anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler