Avustralya'da perde açılıyor

Sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık, 107. kez Melbourne’de seyircisiyle buluşuyor.

Yayınlanma: 14.01.2019 - 12:05
Avustralya'da perde açılıyor
Abone Ol google-news

Sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık, 107. kez Melbourne’de seyircisiyle buluşuyor. Son 2 yılda tek erkeklerde Roger Federer dominasyonuna rağmen dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, turnuvanın erkeklerdeki en büyük favorisi. Sakatlığı nedeniyle katılmayacağı konuşulan ancak turnuvada olacağını açıklayan İspanyol efsane 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal da şampiyonlukta olağan şüphelilerden biri. Kadınlarda ise dünya 1 numarası Rumen Simona Halep favori gösterilse de erkeklerdeki kadar kesin bir algı yok. Son dönemde organizasyona damga vuran isimlerden Serena Williams da turnuvayı kazanması muhtemel isimlerden biri.

Hayal kırıklığı
Avustralya Açık’a eleme turlarından giriş yapan ve ana tabloya dahil olmaya çalışan temsilcilerimiz Pemra Özgen’le Cem İlkel, umduğunu bulamadı. Cem İlkel, elemelerin 2. turunda dünya sıralamasında 225. sıradaki Portekizli Joao Domingues’e elendi. Pemra Özgen ise Lüksemburglu Mandy Minella’ya elenerek organizasyona veda etti. Böylece Avustralya Açık’ta temsilcimiz kalmadı.

Murray bırakıyor mu?
Andy Murray, kalçasındaki sakatlıktan dolayı çektiği acılara daha fazla dayanamayacağını ve Avustralya Açık’ın son turnuvası olabileceğini duyurdu. Tenis oynamakta zorlandığını aktaran Murray, yaşadığı süreci anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. 31 yaşındaki tenisçi, “Kendimi iyi hissetmiyorum. Uzun zamandır mücadele ediyorum. Kalçamın iyileşmesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yaptım ama işe yaramadı.” diyerek tenisi bırakabileceğinin sinyalini verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler