Avustralyalı turist denizde boğuldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde denize giren Avusturyalı kadın turist, boğuldu.

Yayınlanma: 08.09.2011 - 13:58
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, bir süre önce Fethiye'ye tatil için gelen Avusturyalı turist Christine Hornıcek (53), İsmet Yalçuk ile evlenmeye karar verdi. Bugün evlilik işlemleri için Fethiye Nüfus Müdürlüğüne başvuran Hornicek ile Yalçuk, evraklarını verdikten sonra Fethiye Kordon Boyu'nda bir kafede dinlendi.

Bir süre sonra serinlemek için denize giren Hornıcek, yaklaşık 100 metre açıkta boğulma tehlikesi geçirdi. Olayı gören Hasan Alnak ve Oğuzhan Çiftçi isimli vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan Avusturyalı kadına ilk müdahaleyi o sırada devriye gezen polis ekipleri yaptı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaklaşık 20 dakika boyunca kalp masajı yaptığı Avusturyalı kadın, kurtarılamadı.

Avusturyalı kadını kurtarmak için denize atlayan Hasan Alnak, ''Teknede çalışıyordum. Bayanın denize gireceğini gördüm. Denizin kirli olabileceğini burada denize girilmediğini anlatmaya çalıştım. Ancak o yaklaşık 100 metre yüzdü bir anda denizin üzerinde boğulma tehlikesi yaşadığını gördüm. Denize atlayıp kurtarmaya gittim. Arkadaşım Oğuzhan'da yardıma koştu. Kayıkla kıyaya çıkardık ancak kurtarılamadı. Çok üzgünüz''dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler