'Ayakkabı kutulu' protestoya müdahale!

Rüşvet ve yolsuzluğu protesto etmek amacıyla Halk bankası önüne ayakkabı kutusu bırakan mali müşavir Fuat Yurtsever, bankanın güvenlik personeli tarafından fiziksel şiddete uğrayıp, ayakkabı kutularına el konuldu.

Yayınlanma: 21.12.2013 - 17:24
Abone Ol google-news

17 Aralık operasyonu olarak bilinen yolsuzluk ve rüşvet davasında gözaltına alınan Halk bankası genel müdürü Süleyman Arslan’ın evine yapılan polis baskını sırasında evde bulunan bir ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar ele geçirilmişti. Radikal gazetesinden İdris Emen'in haberine göre, Avcılar’da oturan 35 yaşındaki Mali Müşavir Fuat Yurtsever de rüşvet ve yolsuzluğu protesto etmek için 19 Aralık saat 13:00’da Halk Bankası Avcılar şubesinin önüne giderek kapının girişine iki adet ayakkabı kutusu bıraktı. Ancak Yurtsever’in eylemini fark eden bankanın güvenlik personelleri Yurtsever’i engellemeye çalıştı. Fuat Yurtsever ile bankanın güvenlik personelleri arasında yaşanan tartışma sonucunda güvenlik personelleri önce bankanın önüne bırakılan ayakkabı kutularını ayaklarıyla ezdi, sonra da fiziksel güç kullanarak Yurtsever’i bankanın önünden uzaklaştırdı. Bankanın önünden uzaklaştırılmasının ardından eylemi yarım kalan Yurtsever, Halk Bankası'na noter tasdikli bir ihtarname yollayarak güvenlik personeli tarafından el konulan ayakkabı kutularını geri istedi.

‘AYAKKABI KUTUSU İÇİN DAVA AÇACAK'

Kendisine yönelik fiziksel güç kullanan güvenlik personelleri hakkında soruşturma açılmasını ve yazılı olarak bankanın kendisinden özür dilemesini isteyen Yursever’in bankaya yolladığı ihtarnamede ise şunlar yazılı: ‘‘Ayakkabı kutularımı eksiksiz olarak zarar görmemiş haliyle tutanak ile tarafıma teslim edilmesini, bununla birlikte fiziksel ve sözel olarak yasal olmayan müdahalede tarafıma yaşatılan stres ve gerilim için kurumsal olarak üzgün olduğumuza dair özür yazısının tarafıma gönderilmesini, aksi durumda yasal haklarımı kullanmak için gerekli işlemlere başlayacağımı bilgilerinize arz ederim.’’

Bankaya yolladığı ihtarnamenin banka tarafından geri çevrildiğini söyleyen Yurtsever, yaptığı eylemi ‘‘Emniyet tarafından birkaç gündür sürdürülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ile birileri tarafından geleceğimizin çalındığına dair kanaate vardım. Ben de bu duruma tepki olarak böyle bir eylemle yaşanan yolsuzlukları protesto etmek istedim. Banka güvenlik personelleri tarafından el konulan ayakkabı kutularım iade edilmediği takdirde dava açacağım. Dünyanın neresinde olursa olsun bir bankanın genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar bulunuyorsa bütün sorumluların bir an önce istifa etmesi lazım’’ sözleriyle değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler