Aykal yönetiminde BİFO'dan Saygun ve Bruckner

BİFO, TRT Çoksesli Korosu ile beraber Onursal Şefi Gürer Aykal'ın yöneteceği konserde Ahmed Adnan Saygun'un 'Eski Üslupta Kantat', Anton Bruckner'in ise '7. Senfoni eserlerini seslendirecek.

Yayınlanma: 15.03.2011 - 10:21
Abone Ol google-news

Geçen hafta Gürer Aykal yönetiminde konuk şef Cem Yılmaz’a eşlik eden Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası(BİFO) bu hafta da gene Onursal Şefleri Gürer Aykal yönetiminde 17 Mart Perşembe günü saat 20.00'de, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir konser verecek. Saygun'un eserlerinde orkestra ve Elnara Kerimova tarafından çalıştırılan TRT Çoksesli Korosu soprano Feryal Türkoğlu, tenor Ünüşan Kuloğlu ve bas Tuncay Kurtoğlu’na eşlik edecek.
 

A.Adnan Saygun'un 'Eski Üslupta Kantat'ı

20. yüzyıl bestecilerimizden Ahmed Adnan Saygun, Eski Üslupta Kantat'ı Behçet Kemal Çağlar'ın "Karanlıktan Aydınlığa" isimli şiiri üzerine bestelemiş bulunuyor. Besteciliğin yanı sıra etnomüzikolog, orkestra şefi ve müzik yazarı olan, Türk Beşleri'nden Saygun'un orkestra eşliğinde soprano, tenor, bariton solistler ve koro için yazdığı yapıtı aynı şiirdeki gibi bir ulusun 'karanlıktan aydınlığa çıkışı'nı sergiliyor. Müziğini Türkçe sözlerle Türk halkı için daha dikkat çekici ve anlaşılır kılan Saygun'un bu ünlü eserinin seslendirildiği gecede önemli bir nokta da BİFO'yu Ankara Devlet Konservatuarı'nda Saygun'un sınıfından mezun olan, bestecilerimizi seslendirme konusunda duyarlı bir şef olan Gürer Aykal’ın yönetiyor.

 

Anton Bruckner'den '7. Senfoni, Mi Majör'

BİFO, ünü senfonileri, ayin müzikleri ve ilahilerden gelen Avusturyalı Anton Bruckner'in ise 7. Senfoni, Mi Majör, "Lirik", WAB 107 eserini seslendirecek. Yazdığı 9 senfoni ve aralarında ünlü Fa minör 3. Missa ve Te Deum'un da bulunduğu koro için yazdığı yapıtları ile Bruckner, Gustav Mahler ve Jean Sibelius gibi kendisinden sonra gelen bestecilere esin kaynağı olmuştur. Şairane bir tema ile açılan ve etkileyici bir doruk noktasında sona eren 7. Senfoni, Mi Majör klasik müzikseverleri güzel ve derin bir eserle daha buluşturacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler