BAE'den Bin Ali ve Mübarek'in hesaplarına inceleme talebi

Uluslararası yolsuzlukla mücadele örgütleri, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE), Mısır ve Tunus'un devrik liderleri Hüsnü Mübarek ve Zeynelabidin Bin Ali ile yandaşlarının hesaplarının muhtemel transferiyle ilgili inceleme başlatmasını istedi.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 13:17
Abone Ol google-news

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'yle insan hakları örgütü Şerpa'nın, BAE merkez bankasının Kara Para Aklamayla Mücadele ve Şüpheli Vakalar Birimi'nden Bin Ali ve ailesiyle bağlantılı hesapları belirlemesini istediği belirtildi. Uluslararası Şeffaflık örgütünün Mübarek, ailesi ve yardımcılarının BAE'deki muhtemel hesaplarından kaygı duyduğunu bildirdiği ifade edildi.

AB ülkeleri, ülkedeki yolsuzluk, yoksulluk ve siyasi baskı yüzünden başlayan halk ayaklanmasının ardından 14 Ocakta Tunus'tan kaçan Bin Ali'nin hesaplarını donduracağını açıklamıştı. Tunuslular "çalındığını" düşündükleri bu hesapları geri almak istiyor. Mübarek'in 11 Şubatta istifasından sonra ise Mısırlı yetkililer, devrik cumhurbaşkanının yabancı ülkelerdeki hesaplarını dondurmak için önlemler almıştı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Program Koordinatörü Arva Hasan, Bin Ali ve Mübarek'in iktidardaki son günlerinde hesaplarını BAE'ye transfer ettiğini gösteren belli bir kanıt bulunmadığını, ancak amaçlarının belirli ülkelerin bu konuda önlem almasını sağlamak olduğunu belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler