Bahçeli'den Ermeni tasarısına ilişkin öneriler

MHP lideri Bahçeli, Fransa Parlamentosunda görüşülecek Ermeni Soykırımını inkarın suç sayılacağı yasa tasarına ilişkin yaptığı açıklamada "İnsanlık hafızası Cezayir'de dökülen kanları, Ruanda'daki kıyımları asla gündeminden çıkarmamış ve Fransa'nın vahşi yüzünü ve şiddetle yazılmış sicilini hiç unutmamıştır" dedi. Bahçeli, tasarısının akıbetine göre sunacakları somut önerileri olduğunu da söyledi.

Yayınlanma: 21.12.2011 - 11:39
Abone Ol google-news

MHP lideri Bahçeli Fransa Parlamentosunda görüşülecek Ermeni Soykırımını inkarın suç sayılacağı yasa tasarının görüşmeleri öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

Fransa'ya, soykırımla ilgili tarihi vesika bulmak istiyorsa, kendi sömürgeci ve kanlı geçmişine bakması tavsiyesinde bulunan Bahçeli, "İnsanlık hafızası Cezayir'de dökülen kanları, Ruanda'daki kıyımları asla gündeminden çıkarmamış ve Fransa'nın vahşi yüzünü ve şiddetle yazılmış sicilini hiç unutmamıştır" dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

"Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve hükümetinin siyasi kaygılar çerçevesinde Türk milletine saldırması, çamur atarak tarihi gerçekleri eğip bükmeye yeltenmesi tam bir sefillik ve tükenmişlik örneğidir. Türk milletine soykırımcı yaftası vurmaya çalışanlar, düşmanlık gösterileri için ortam kollayanlar bundan yarar sağlayamayacak ve iflasın eşiğinde bulunan şeref ve itibarlarını ayağa kaldıramayacaklardır. Bu çerçevede Fransa Parlamentosu'nda yarın yapılacak toplantı öncesinde aklıselim hâkim olmalı ve Fransız Devleti; kendini bilmez Ermeni diasporasını, Türkiye Cumhuriyeti'ne tercih etmemelidir."

Fransa Parlamentosu'nun içine girdiği tarihi hatadan dönerek sözde soykırım bataklığından bir an önce çıkması çağrısında bulunan Bahçeli, "Teoride insan hakları ve özgürlüklerin beşiği sayılan bu ülkenin, Ermeni diasporasının oyununa alet olması ve manevralarına müsamaha göstermesi her şeyden önce tarihine ihanet ve hakarettir" eleştirisi getirdi.

"Önerilerimiz var"

Tasarının onaylanması durumunda sadece Fransa tarihi ve demokrasisinin yara almayacağını, bunun Türk-Fransız ilişkilerinde de vahim yansımaları olacağına dikkat çeken Bahçeli, MHP ve Fransa'da bulunan Türk heyetinin, temaslarını yoğunlaştırmasını istedi. AKP Hükümeti'ni büyük bir haysiyet mücadelesi beklediğini ve bugüne kadar gösterdiği uyuşukluktan ve Ermeni açılımıyla verdiği tavizden dönmesi için önünde çok değerli bir fırsat durduğunu kaydeden Bahçeli, "Elbette Fransız Parlamentosunda görüşülecek yasa tasarısının akıbetine göre söyleyecek sözümüz ve teklif edeceğimiz somut önerilerimiz mutlaka olacaktır" diyerek bundan sonrası için de öneriler geleceğini duyurdu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler