Bahreyn Prensi düğüne katılmıyor

Bahreyn Prensi Salman Bin Hamid El Halife'nin, İngiltere'de bu hafta yapılacak kraliyet düğününe, ülkesinde devam eden karışıklık nedeniyle katılamayacağı açıklandı.

Yayınlanma: 25.04.2011 - 09:17
Abone Ol google-news

Kraliyetin resmi konutu Clarence House'dan yapılan açıklamada, prensin düğüne katılamayacağını bildirdiği, ayrıca düğünde Bahreyn kraliyet ailesini temsilen kimsenin bulunmayacağı kaydedildi.

Galler Prensi Charles'ın arkadaşı olan El Halife, gönderdiği mektupta düğüne katılamayacak olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, özür diledi.

BBC'nin kraliyet muhabiri Peter Hunt konuya ilişkin, "24 saat öncesine kadar Prens düğüne katılacaktı. Kim bilir kapalı kapılar ardında nasıl bir diplomatik baskı yapıldı" yorumunda bulundu.

Independent gazetesi de bugün konuya ilişkin haberinde, "Güvenlik güçlerinin en az 30 demokrasi yanlısı göstericiyi öldürdüğü Bahreyn'de son birkaç ayda yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda, ülkenin en üst düzey ikinci temsilcisi olan veliaht prensin kraliyet düğününe davet edilmesi son derece şaşırtıcıydı. Çünkü bu davet, kamusal bir kabul anlamına geliyor" diye yazdı.

Gazetede ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İngiltere'nin diplomatik ilişkisi olan her ülkenin yetkililerinin düğünde temsil edilme hakkı olduğunu savunmaya devam edebilir. Ancak Bahreyn'deki baskının ardındaki kilit isimlerden birinin televizyonlarda en çok izlenen törenlerden biri olmaya aday düğüne davet edilmesi Arap ülkelerinin, Batının Ortadoğu'daki reform çağrılarının samimiyeti hakkındaki şüphelerini artıracaktır."
İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile nişanlısı Kate Middleton'ın bu cuma günü yapılacak düğün töreni için yaklaşık 1900 davetiye gönderildi. Düğün töreninden sonra Buckingham Sarayında düzenlenecek resepsiyona ise 600 kişi davetli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler