Bahreyn'de 4 protestocuya ölüm cezası
Bahreyn'de, geçen ay düzenlenen hükümet karşıtı gösteriler sırasında iki polisin öldürülmesiyle suçlanan 4 Şii gösterici ölüm cezasına çarptırıldı.
Bahreyn Krallığının resmi basın organlarının duyurduğuna göre askeri mahkemede görülen davada, 3 Şii eylemci de ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.
Basına kapalı yapılan duruşmada 7 kişi, kasten adam öldürme suçuyla yargılandı. Sanıkların avukatları ise suçlamaları reddetti.
Sünni hanedan yönetimindeki Bahreyn'de, nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler tarafından siyasi özgürlükler ve anayasal monarşi talebiyle şubat ve mart aylarında düzenlenen gösterilerle ilgili ilk kez mahkumiyet kararı çıktı.
Hükümet, ülkedeki siyasi kargaşa sırasında 4 polisin öldürüldüğünü açıklamıştı.
Washington'ın yakın müttefiki olan ve ABD'nin 5. filosuna evsahipliği yapan Bahreyn'deki yönetim, gösteriler üzerine geçen ay sıkıyönetim ilan etmiş, ardından yüzlerce kişiyi tutuklamıştı. Yönetim, gösterileri bastırmak için protestoların kendi ülkesine sıçramasından korkan Suudi Arabistan'dan askeri destek de almıştı.
Video Haberler
-
Bursa'da dev operasyon
-
Yaş çay alım kampanyası sorunlu başladı
-
İzmir'de orman yangını
-
Elif hemşirenin acı sonu
-
Antalya'da katliam: 2 çocuğunu öldürdü
-
'6 yaşındaki kızını bıçakla öldürdü' iddiası
-
Ölüme davetiye çıkaran yolculuk: Sürücüler müdahale etti
-
Otomobil akaryakıt istasyonunda alev aldı!
-
Jandarmadan 'kumar' operasyonu
-
İstanbul'da feci kaza: Yaralılar var
En Çok Okunan Haberler
-
'Eğer o karar alınırsa AKP siyasetten silinir'
-
Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması
-
'Çoğu miting olduğunu bilmiyordu'
-
Öğrencileri taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü, 41 yaralı
-
Yanlış kişiye ödeme yapan bankaya kötü haber
-
'El sıkışmadı' iddiasına fotoğraflı yanıt geldi
-
'Bu adamı kim terfi ettirdi?'
-
'Tam oradayız...'
-
Ehliyet ve pasaportta yeni dönem başlıyor!
-
Mbappe imzayı attı ortalık karıştı!