Bakan Akdağ sigara yasağında kararlı

"Dünya Sigarasız Günü" toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Temmuz itibariyle kahvehane, pastane, lokanta gibi işletmelerde de sigara içme yasağının kesin olarak başlayacağını bildirdi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Temmuz itibariyle kahvehane, pastane, lokanta gibi işletmelerde de sigara içme yasağının kesin olarak başlayacağını bildirdi. Sektöre temsilcileriyle görüştüğünü kaydeden Bakan Akdağ, Kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, o tarihten bu yana Türkiye'de sigara içme oranının yüzde 33'den yüzde 31'e düştüğünü ifade etti.

Bakan Akdağ, birkaç gün önce sektör temsilcileriyle konuya ilişkin görüşme yaptıklarını, temsilcilerin "Yasağın başlangıç tarihinin ertelenmesi" ve "Sigara içenler için özel bir bölüm ayrılması" yönünde taleplerini ilettiklerini söyledi. Akdağ, şunları söyledi:
"Aslında yasayı yaparken bunları tartışmıştık. Bunları bilimsel gerçekler çerçevesinde insanımızı korumak için yaptık. Geçiş süreci uzun bir süre, 14 ayda bu sürede yasanın uygulamasının kolaylaşması gerekiyordu. Ancak görüyoruz ki toplumu, kamuoyunu farklı yönlendirmeye dönük bir takım davranışlar var."

Bu kanundan kimsenin zarar görmeyeceğini kaydeden Bakan Akdağ, "Bundan tek zararlı çıkacak olan sigara firmalarıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler